team-coach-super-coach

Din misterele coaching-ului de grup si de echipa (1)

Author:

8 martie 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Resurse

 

Coachingul de grup şi de echipă sunt surori, sunt sub-discipline ale profesiei de coaching. Ele au aceiaşi fundaţie de competenţe pe care se bazează şi în multe situaţii folosesc aceleaşi abordări în ceea ce priveşte proiectarea proceselor, marketingul şi implementarea.

 

O distincţie importantă între coachingul de grup şi cel de echipă o face contextul în care coachingul are loc.  Coachingul de echipă are loc în contextul unei organizaţii care a fost înfiinţată cu un scop şi are un un motiv foarte clar de a exista. Viziunea, misiunea, valorile şi obiectivele organizaţionale există la acest nivel, într-o măsură mai mare sau mai mică, şi ele sunt agreate de membrii echipei în diferite grade.

 

În contextul coachingului de echipă coachul va fi conectat la conversaţie şi focalizat pe trei niveluri de impact: individual, echipă şi organizaţional. Coachul va însoţi echipa ca un tot unitar, ca pe un sistem complet iar uneori va facilita dezvoltarea individuală a membrilor echipei pentru atingerea obiectivelor comune.
În coachingul de grup concentrarea este, de cele mai multe ori, pe dezvoltarea invidividuală a celor prezenţi în contextul de grup, în special în cazul grupurilor publice unde membrii grupului nu se cunosc între ei. De cele mai multe ori, membrii grupului nu au viziuni, valori sau obiective comune. Contextul din care vine fiecare membru al grupului poate să fie total diferit sau poate fi similar.

 

O mare provocare pentru coachul de grup este să se asigure că există suficiente oportunităţi pentru membrii grupului să exploreze şi să identifice punctele comune, similarităţile şi sinergiile care există la nivel de grup.

 

Esti interesat sa afli mai multe? Click aici.

 

Custom Design
x