irina-kuhlmann

Interviul cu Irina Kuhlmann – Life & Executive Coach, Trainer, Speaker

Author:

14 aprilie 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

Va invit acum sa cititi interviul cu Irina Kuhlmann – Life & Executive Coach

Care este citatul tau favorit?

„Life is not about waiting for the storm to pass, It´s about learning how to dance in the rain” Tony Robbins.

Cum ai descoperit coachingul?

In urma unei experiente extreme de viata am decis sa studiez NLP (Programare Neuro-Lingvistica). In timp ce studiam asta si eram de-a dreptul fascinata de impactul pe care-l avea asupra mea, am aflat de coaching. Mi-am dat seama foarte repede ca cele doua creau un instrument fantastic cu care puteam sa-mi schimb viata in bine. Asa am ales sa invat mai multe despre coaching, care a devenit o pasiune. De aici a fost usor sa-mi schimb cariera in cea de coach.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Nu stiu daca trebuie sa fie neaparat o chimie. Este foarte important ca cei doi sa poata comunica.

Care este filozofia ta de coaching?

Cred ca s-a ajuns intr-un moment cand foarte multi oameni constientizeaza faptul ca titlul de pe cartea de vizita, pozitia intr-o firma, situatia materiala, etc. nu mai sunt de ajuns. Aceasta putere exterioara, chiar daca are si ea importanta ei, nu este suficienta pentru a avea o viata implinita.

Stim prea bine ca mai exista si acea putere interioara, pe care fiecare dintre noi o detine si care determina cu adevarat calitatea vietii noastre. Din punctul meu de vedere, coaching-ul este cel mai bun mod de a descoperi si invata sa folosim puterea noastra interioara, adevaratul nostru potential.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

A pune intrebari analitice, a fi curios si a asculta activ.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Sa fie constient de responsabilitatea pe care o are, sa fie pregatit pentru a face asta si a ajuta oamenii, sa practice numai daca il pasioneaza.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

In coaching partea teoretica constituie doar cateva procente iar restul este coach-ul cu pregatirea si experienta pe care o are. Bineinteles, formarile sunt foarte importante, dar m-as uita in mod special la persoana din spatele formarilor. Asa ca as recomanda o intalnire cu coach-ul inainte de a trece la semnarea unui contract.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Foarte mare, mai ales ca a aparut in viata mea chiar intr-o perioada de incercari maxime, as putea spune. Si are in continuare. Cu ajutorul coaching-ului ma descopar pe zi ce trece mai mult. Constientizez lucruri noi despre mine cu care lucrez si simt progresul permanent fata de mine insami.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Evolutie

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

In mod pozitiv. Tot mai multi oameni sunt interesati sa se descopere si sa se dezvolte personal si profesional. Rezultatele pozitive obtinute prin coaching ii va determina sa prioritizeze diferit si anume sa investeasca mai putin pentru exteriorul lor si mai mult pentru interior, adica acea parte care determina starea de spirit, actiunile, progresul. Excelenta exterioara incepe din interiorul nostru.

De asemenea, in mediul business se va observa mai mult si mai mult impactul pozitiv al coaching-ului si de aceea se va apela la acest serviciu cu mai multa incredere.

 

Pentru a intra in legatura cu Irina sau pentru a afla mai multe detalii, click aici: Irina Kuhlmann – Life & Executive Coach

 

Custom Design
x