coach-ruxandra-bulzan

What if ? – un articol de Ruxandra Bulzan

Author:

25 martie 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

 

Probabil ai experimentat deja in viata momente in care tot ceea ce iti doreai venea simplu de la sine, precum si momente in care aveai senzatia ca te invarti in cerc si nimic nu iesea asa cum ti-ai fi dorit. Ce anume genereaza aceasta diferenta? In fond esti tot tu cel care actioneaza mereu.

Trecand de explicatii care tin de motivatie, experienta si actiune efectiva, efort depus, atunci cand acestea sunt comparabile ce anume face diferenta intre situatiile cu rezultate uimitoare si cele cu rezultate mult sub asteptari?

Slogane de genul “esti stapanul destinului tau” au devenit deja banalitati, toata lumea vorbeste despre asta, iar pana la un punct, cu totii suntem de acord. Atunci cand viata functioneaza asa cu iti doresti este facil sa o afirmi si sa o sustii.

Cum este insa atunci cand, pentru moment, lucrurile nu iasa asa cum ne-am dori? Planificam si implemantam actiuni, dar efectul nu este nicidecum cel sperat… mereu lipseste ceva, lucrurile par a nu se lega si poate avem sentimentul ca ne zbatem in gol…. Cat de stapani mai suntem atunci pe destinul nostru? Cum anume facem ca factorii externi sa ne sprijine procesul si sa nu isi manifeste aparenta impotrivire?

Iata ce iti propun eu, daca te afli cumva intr-o situatie similara:

1. Pune-ti zbaterea aceasta pe pauza si ia-ti un timp doar pentru tine (1 ora, 1 zi, 1 saptamana sau cat simti). Este nevoie sa iesi din context pentru a putea avea o perspectiva de ansamblu si a observa lucruri ce din interior sunt invizibile. Ai nevoie uneori sa iti asculti linistea pentru a intelege vacarmul.

2. Timplul cu tine foloseste-l intai pentru a te centra tu in tine, in Esenta ta. Reconecteaza-te la inima ta si bucura-te de aceasta reintalnire. Ai incredere ca tu, in interiorul tau ai raspunsurile la toate intrebarile. Fii sincer cu tine insuti si lasa-ti inima sa te ghideze.

3. In acest spatiu de conectare profunda reaminteste-ti care sunt valorile, visele si telurile tale si pune-ti cateva intrebari:

– Sunt ele aliniate perfect cu sufletul tau?

– Sunt ele oglindite in tot ceea ce faci ?

– Actiunile tale ti le onoreaza si ti le respecta?

– Scopul si activitatile tale sunt congruente cu misiunea sufletultui tau?

4. Daca simti ca la pasul anterior lucrurile nu sunt in perfecta armonie, reajusteaza-le, modifica ce ai de modificat si redefineste-le. Respecta-ti valorile si misiunea in fiecare lucru pe care il doresti sau il infaptuiesti, fie el minor, fie fundamental si iti va fi mult mai usor sa atragi spre tine situatii favorabile care sa te conduca la ceea ce iti doresti.

5. Apoi uite-te in interiorul tau si observa care sunt blocajele care te impiedica sa materializezi rezultatele pe care le vrei.

– Ce anume ai nevoie sa inveti sau sa-ti asumi pentru a putea merge mai departe?

– Ce este nevoie sa schimbi in viziunea, abordarea si actiunile tale?

– Cum anume experienta ta de acum ar putea aduce valoare adaugata vietii altora?

– Care sunt convingerile limitative care te fac sa atragi factori externi nefavorabili?

Uneori lucrurile nu se intampla, deoarece refuzam sa ne asumam o lectie necesara evolutiei noastre. Alteori materializarea nemultumitoare in lumea fizica este o consecinta a unor credinte limitative pe care le avem.

6. Reanalizeaza-ti si redefineste-ti planul de actiune in concordanta cu ceea ce ai descoperit. Iti va fi mult mai facil sa implinesti lucruri in acord cu sufletul tau.

7. Reintoarce-te la activitatea ta, dar ramai in conexiune cu tine, cel din interior. Implementeaza solutiile pe care le-ai descoperit si vezi cum merg lucrurile acum.

Este posibil ca o data parcurs procesul sa iti indepartezi blocajele, iar pana la urmatorul moment al asumarii unei lectii de care ai nevoie totul pur si simplu sa se intample magic.

Este, de asemenea, posibil sa ai nevoie sa treci prin procesul acesta de cateva ori la intervale relativ scurte de timp. Este important sa stii si sa crezi ca esti o fiinta care in adancul tau detii raspunsurile la toate intrebarile tale si solutiile la toate problemele. Atunci cand te vei conecta profund la Esenta taacestea vor iesi pur si simplu la suprafata.

Fiecare experienta si fiecare moment este pretios, caci fac parte din evolutia noastra. Este o decizie la nivel personal si individual sa lupti impotriva curentului sau sa alegi sa te dezvolti continuu invatand din ceea ce viata iti aduce in fata.

In orice etapa te-ai afla acum, aminteste-ti constant ca o data cu fiecare intrebare se naste si raspunsul, iar deseori el asteapta doar sa fie descoperit in interiorul nostru.

what-if

Custom Design
x