ganduri

Tu când trăiești?

Author:

16 septembrie 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

                                     

N-am mai scris de mult timp, fiind ocupată cu… trăitul, dar și pentru că nu mi-am mai regăsit starea necesară pentru scris (nici prea obosită, nici prea relaxată, nici prea tristă, nici prea entuziasmată). Altfel spus, am… trăit pur și simplu, fără a medita prea mult la asta!

 

Zilele trecute mă trezesc, însă, cu o întrebare, într-un context absolut banal, pe fondul expunerii viitorului meu program (prea) încărcat: ”Tu când trăiești?” Ca să fiu sinceră, pe moment n-am știut ce să răspund, însă întrebarea m-a impactat, așa că, timp de câteva zile mi-am tot învârtit-o în cap și mi-am dat un răspuns complex.

 

Știi când trăiesc eu? Trăiesc în fiecare zi, în fiecare dimineață în care mă uit pe geam și văd soarele făcându-și loc printre frunzele copacilor, trăiesc în fiecare gest de afecțiune oferit de cele cărora eu le-am dat viață, trăiesc în fiecare picătură de cafea pe care o sorb dimineața, în timp ce mă străduiesc să raspund la mesajele restante din ziua anterioară, trăiesc când întâlnesc oameni noi și când îi bucur pe cei ”vechi”. Trăiesc când predau și când râd la glumele studenților mei, dar și când îmi spune câte unul ”am învățat multe de la dumneavoastră!” Trăiesc când fac coaching! Trăiesc când oamenii cu care colaborez îmi apreciază implicarea și impactul pe care l-am avut asupra lor și, când, după mult timp mă caută, spunându-mi ”a mai rămas ceva de lucrat la mine!” Trăiesc când sunt valorizată, când ”înfloresc” în urma unui compliment, dar și când, întâmplător sau nu, câte cineva mă întreabă: ”Și, ia zi, tu ai găsit coaching-ul sau coaching-ul te-a găsit pe tine?”  Trăiesc când anumiți oameni pleacă din viața mea doar pentru că, pur și simplu, a sosit momentul, dar și când alții se reîntorc pe neașteptate… Trăiesc când viața îmi oferă julituri pe suflet, deși le-aș fi preferat pe cele de pe genunchi! Trăiesc când ajut pe cineva, fără să aștept răsplată la schimb! Trăiesc când sunt EU, când greșesc și când mă ridic, învățând, cu conștiinciozitate, lecțiile pe care mi le oferă viața. Trăiesc când fac alegeri! Trăiesc în fiecare moment pe care-l valorizez și de care sunt conștientă, indiferent de acțiunea pe care o presupune acel moment…

 

Dedic acest articol persoanei care m-a inspirat să-l scriu, adresându-i la rândul meu întrebarea: Dar tu… tu când trăiești???

 

Camelia Onu, Life Coach

 

Custom Design
x