Anda Luiza Stefan

Timp de sarbatorire

Author:

15 ianuarie 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

 

Sunt “atacata” din toate partile de indemnurile de a seta obiectivele pentru noul an… sa facem planuri, sa visam big, sa nu mai legam facutul lu’ TO DO LIST de 1 ianuarie ci sa purcedem de indata…si tot asa!

Va rog – STOP!!!

Lasati pentru o clipa – mai bine zis pentru mult mai multe clipe “facutul” de orice de pe lista! Sau, daca chiar nu se poate fara lista, treceti acolo “Stop”.

Unul din motivele pentru care planurile de a ne atinge obiectivele esueaza este ca nu ne oprim sa sarbatorim succesul atunci cand acesta vine. Mai mult, nu consideram succes realizarile mai mari sau mai mici pe care le avem. Asteptam mereu sa observe altii cat de buni suntem sau ce facem, ne raportam dupa criterii nerealiste pentru a evalua succesul, iar rezultatul este un sir lung de frustrari, de renuntari, de lamentari si scuze.

Ce ziceti daca anul acesta, in loc sa va luati cadou de Craciun, v-ati lua cadou pentru toate succesele din acest an, mari sau mici? (si asa,daca suntem sinceri, Craciunul e doar un motiv sa luam jucarii copiilor, haine fetelor si gadget-uri baietilor, profitand de reducerile cu duiumul si eventual de bonusul aferent).

Va provoc sa va puneti memoria la treaba (poate nici nu e atat de greu) si sa va aduceti aminte toate, da, da! TOATE LUCRURILE BUNE care vi s-au intamplat anul acesta, sau care inca se mai pot intampla, caci nu s-a terminat inca.

Incepeti anul nu cu planuri, ci cu energia si puterea care v-au ajutat sa aveti atatea implinir pana acum, forte care va vor sta alaturi si in anul care vine.

Iata cei x pasi necesari:

1.Pune-ti un pahar de vin fiert/cola/apa cu lamaie.
2.Da-ti drumul la muzica preferata.
3.Ia o agenda si un ceva de scris.
4.Aseaza-te comod in locul preferat din casa.
5.Scrie tot ce ai facut, ai trait, ai realizat sau pur si simplu ai fost in orice fel, de la ok la extraordinar, anul acesta. Nu te teme ca te invidiaza cineva, nu esti decat tu si o foaie de hartie.

6.Fii generos cu tine… si sa iubesti pe cineva e o realizare, si sa ajungi la parintii pe care nu i-ai mai vazut demult, si sa economisesti bani pentru cadoul de Craciun, si distractia din concediu si serile cu prietenii si zambetul copilului si o mana intinsa unui coleg…lista este mult mai mare decat iti poti imagina acum. Pune-te pe scris si vei sesiza ca e greu sa te opresti.

7. Ignora orice gand legat de ceea ce nu ati facut!! Stiu ca il ai in cap, multumeste-i ca e acolo ca o santinela atenta, dar spune-i ca nu stai cu el acum de vorba. Oricum timpul a trecut si, in loc sa te demoralizezi pentru o chestie nefacuta (da, stiu ca e misto sa ai subiect de discutie si ca toata lumea se lamenteaza) mai bine capata puteri din toate chestiile facute! Poti! Stii ca poti! Doar ca a nu face este atat de usor si suntem atat de obisnuiti cu ratari si esecuri, incat succesul nu l-am recunoaste nici daca ar fi Angelina Jolie umbland goala prin Piata Universitatii.

8. Ai terminat? Savureaza ce ti-ai pus in pahar…asculta muzica… simte gustul victoriei!

9. Continua sa savurezi pana de Anul Nou. Vei observa apoi cum listele pe 2015 vin de la sine.

10. Daca vrei sa impartasesti si chiar sa te lauzi, posteaza lista ta de realizari!

 

Custom Design
x