purpose-1_mic

SCOP

Author:

1 aprilie 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Resurse

 

 

Cu ce SCOP* hoinar PE… munte? Un simplu moft, sau… ¿ Cum altfel decat pentru a fi sanatos, constructiv, onest, productiv? Ca-n viata…

Deloc surprinzator, fauna celor care gasesc placere in mai lungi sau mai scurte drumetii pe munte, la variate altitudini, in diverse sezoane, este una aparte. Imi place sa cred astfel despre cei pe care i-am avut alaturi, si despre mine. Pentru ca asa am vazut, asa am respirat, asa am inteles, asa am simtit, asa am priceput, asa am transpirat, asa mi s-a intamplat, dupa provocari felurite, pe trasee marcate, vara sau iarna intens calcate, ori in abordari pe nemarcate, cu diferite grade de solicitare.

 

purpose-2_mic

 

 

…¿ S.anatos? Muntele ma face. Prin miscarea in aer liber, prin atentia cu adecvarea echipamentului la conditiile meteorologice. Prin auto-cunoastere, gestionarea constrangerilor si extinderea limitelor personale.

…¿ C.onstructiv? Prin stimularea gasirii si pastrarii unei masuri in toate. Muntele inspira, nu doar „drogheaza”. Prin incitarea la „potrivire”. Prin tinuta si atent alesul echipament necesar. Prin alimentatia solicitata. Printr-o implicita oxigenare administrata. Prin corecta hidratare impusa. Prin arderi si eliminari de toxine. Si astfel, primenire. Prin…

…¿ O.nest? Muntele ma face mai deschis, mai calculat. Cu mine, cu cei de langa, cu cei de acasa, cu proviziile, cu destinatiile, traseele, timpii si vremea. Cu vremurile. Mai ponderat. Mai responsabil. Cred. Imi place sa…

…¿ P.roductiv? Muntele imi da un rost. Poate nu doar la intoarcerea dintr-o tura de la aer curat si cu provocari gestionabile presarat, de clatire a ochilor si imbatare cu peisaje naturale mirifice. Ci si inaintea unui astfel de prilej, atunci cand vreau sa „drumetesc” lasand in urma toate cele in buna regula – relatiile personale, provocarile profesionale, angajamentele intermediare.

Acestea fiind spuse, (ma privesc in ochi si imi) lansez o nastrusnica intrebare: scopul si durata existentei, in continuare?

AVANT!

 

* am descoperit aceasta constructie jucausa la creatoarea unei metode, dna. Elisabeta Stanciulescu, facilitator de dezvoltare personala si profesionala  (https://elisabetastanciulescu.ro/?s=Scop)

 

 

Custom Design
x