poluare-oras-masca-scaled

Rămas bun 2020!

Author:

4 decembrie 2020 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

2020 a fost un an de povestit nepoților, un an după care se vor scrie scenarii și se vor face filme! A fost un an despre fiecare dintre noi, despre iubire, regăsire și singurătate. A fost un an despre lecții și acceptare. Despre asumări și încredere. Despre a sta cu tine însuți atunci când tot ceea ce-ți doreai era să fugi cât mai departe! Despre a învăța să-ți trăiești viața altfel. Despre a renunța la ceea ce credeai că îți făcea bine, despre reorganizarea timpului și a vieții. Un an în care ne-am apropiat de Dumnezeu sau, dimpotrivă, ne-am îndepărtat! Un an în care toți monștrii ascunși adânc în noi au ieșit la iveală, iar noi ne-am lăsat doborâți sau, dimpotrivă, i-am înfruntat!

 

Ce ți-ai fi dorit să îți aducă 2020? Cred că nici nu mai contează! Oricum, sunt convinsă că ți-a adus lucruri pe care nu ți le doreai, dar care îți erau necesare!

 

Ce îți dorești pentru 2021? Cred că mulți îl vor dori înapoi pe 2019! Dar asta ar însemna că încă nu și-au învățat lecțiile! Că n-au acceptat încă ceea ce li se întâmplă și că n-au înțeles faptul că, în viață, nimic nu poate fi la fel! Recunosc, am regretat și eu momente pe care n-am știut să le apreciez, care, la momentul când se întâmplau, mi s-au părut deranjante! Dar, am învățat să apreciez mai mult ce am! Am observat că oamenii apar exact atunci când ai cea mai mare nevoie de ei! Că cineva acolo sus mă iubește, în ciuda tuturor neajunsurilor mele! Că nu voi ști niciodată cu adevărat ce influență am în viețile celorlalți!

 

Am observat că oameni cu care nu credeam că voi mai interacționa vreodată au reapărut în viața mea și mi-au cerut un serviciu și că, făcându-l, m-am simțit mai bine! Am observat că, de nicăieri, au apărut oameni care mi-au fost alături exact atunci când am avut cea mai mare nevoie! Că adevărații prieteni răsar exact de unde te aștepți mai puțin, cu un talent excepțional de a-ți pune oglinda în față și de a-ți arăta cum ești cu adevărat, până în cele mai adânci hăuri ale ființei tale! Am observat că, în jur, mereu vor fi oameni gata să-ți facă un serviciu! Dar, am observat și că, fără să vreau, las uneori urme adânci în viețile celorlalți!

 

Am avut mai mult timp pentru relații! Am primit cuvinte frumoase, roluri noi, am avut (mi-am făcut?!) timp pentru citit și vizionat filme. Am ieșit mai puțin și am mâncat mai mult! Și, culmea, am lăsat coaching-ul pe un plan secund și am stat mai mult de vorbă! Așa, pur și simplu! Ba mai mult, mi-am atins și câteva obiective, care oricum erau pe listă din 2019! Culmea, a fost un an în care am râs mult și în care am învățat să nu mă mai iau atât de în serios! Nici pe mine și nici viața! A fost un an în care am înțeles că sunt prea mică într-un univers atât de mare și că lumea nu se oprește în loc pentru mine!

 

A fost anul în care am învățat să nu închid uși definitiv! Ci, așa cum am citit o postare pe facebook, cu care am rezonat, să le las întredeschise pentru persoanele din trecut, care ar dori să se întoarcă pentru o clipă, să bem împreună o cafea… Și da, am învățat să întreb: ”cafeaua să fie cu zahăr sau o bei amară?” Apoi, după ce șueta s-a încheiat, să îmi văd de viață, fără întrebări, orgolii sau resentimente… Iar prin acele uși deschise să las să intre și oameni care doresc să îmi facă un compliment sau să îmi spună un banc, la care să râd din toată inima! Căci, am înțeles că, prin acele uși nu intră decât oamenii de care eu am cu adevărat nevoie la momentul respectiv!

 

Slavă Domnului, nu am pierdut pe nimeni în 2020 și nici nu mi s-a întamplat ceva irecuperabil! De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, pentru mine, n-a fost un an rău deloc! Dar tu… tu cum stai? Pe tine ce te-a învățat 2020?

 

Camelia Onu, Life Coach

Custom Design
x