kiss-1800x1200

Motive pentru care ii iubim

Author:

10 februarie 2020 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

 

Un articol pentru bărbați, dedicat femeilor

 

Parafrazând celebrul titlu al scriitorului Mircea Cărtărescu, dar și pentru că ne aflăm într-o ”lună a dragostei”, urmată de o lună dedicată femeilor, m-am gândit la cei lăsați pe un plan secund în această perioadă (nu că noi, femeile, n-am merita prim-planul!!!) și am decis să scriu un elogiu închinat lor, celor care ne sunt aproape zi de zi, celor pe care ne sprijinim atunci când ne e greu, celor care ne fac să înflorim sub privirile și complimentele lor, fie că ne sunt parteneri, colegi de birou, amici sau… ce roluri or mai fi îndeplinind ei prin viața noastră…

 

Așadar, de ce iubim bărbații?

 

Pentru că ne fac să ne simțim speciale și unice, pentru momentele în care ne pun lumea la picioare și, prin atenția pe care ne-o acordă, fac ca totul să se învârtă în jurul nostru. Pentru că ne oferă flori și bomboane fără motiv. Pentru că sunt mereu ”acolo” când avem nevoie de ei și își lasă uneori treburile proprii pentru a ne da o mână de ajutor. Pentru că ne ascultă cu atenție când simțim nevoia să vorbim, chiar dacă nu avem nimic important de spus. Pentru că ne ajută cu miile de cabluri ce trebuie introduse în toate fantele posibile atunci când e necesar să punem în funcțiune un computer.

barbati-femei

Pentru că ne privesc la fel de admirativ și când suntem machiate și când suntem fără machiaj, și proaspăt coafate și când avem părul ciufulit. Pentru că ne fac complimente și simt, cumva, când avem nevoie de ele. Pentru că, fără ei, nu ar fi posibil să avem copii. Pentru că vin întotdeauna cu soluții practice atunci când noi plutim pe norișori (e drept că, de cele mai multe ori, nu ne dorim să auzim soluții, ci vrem doar să fim ascultate, dar sunt, totuși, simpatici, când fac asta!). Pentru că, atunci când ne înflăcărăm și povestim cu entuziasm despre ceva care ne pasionează, în ochii lor apar ”steluțe”. Pentru că sunt teribil de neîndemânatici atunci când e vorba de copii.

 

Pentru că, atunci când le încredințezi o sarcină, își arogă, dintr-o dată, o importanță foarte mare. Pentru că putem conta pe ei. Pentru că, la ei, secretele noastre sunt în siguranță! Pentru că nu le place să ne vorbească de rău. Pentru că își aduc aminte tot felul de amănunte ciudate, dar care pentru noi au sens. Pentru că își controlează limbajul în prezența noastră. Pentru că, de dragul nostru, fac tot felul de lucruri pe care, în mod normal, nu le-ar face. Pentru că le pasă! Pentru că ne fac să ne simțim iubite și apreciate. Pentru că au răbdare. Pentru că ne respectă. Pentru că își doresc să ne atingem visele, ca și cum ar fi ale lor…

 

Dragi femei, lista rămâne deschisă! Haideți ca, în lunile dedicate nouă, să ne amintim doar lucruri bune și despre ei! Haideți să ne amintim cât de importanți sunt în viețile noastre, cum ne umplu uneori de sens și ne fac să simțim că viața merită trăită! Da, știu, nu avem nevoie de ei, ne descurcăm și singure! Dar haideți să-i primim cu drag în viețile noastre, să le acordăm locul pe care îl merită și să ne amintim că (și) ei ne colorează viețile!

Vă provoc să găsiți de două ori mai multe motive pentru care îi iubiți!

 

Camelia Onu, Life Coach

 

Custom Design
x