flori-pt-mama

Momente speciale…

Author:

2 decembrie 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Resurse

 

 

Dacă ar fi să facem un sondaj cu întrebarea ”Ce înseamnă pentru tine un moment special?” probabil că răspunsurile ar fi foarte diferite… Ar fi… momentul în care cineva îți spune că s-a gândit la tine sau… momentul în care cineva care îți place vine și te îmbrățișează sau… momentul în care o persoană pe care o apreciezi îți spune ceva drăguț sau… ceva ce te-a impactat sau… o poză drăguță pe care cineva ți-o trimite pe privat, însoțită de comentariul ”mi-a amintit de tine!” sau… atunci când cineva își amintește în detaliu ceva petrecut acum douăzeci de ani!!!

 

Dacă stăm și analizăm bine, toată viața noastră este alcătuită din o mulțime de momente speciale, unice, care o fac autentică, iar acele clipe… demne de a fi trăite! În felul acesta, devine ușor să fii recunoscător pentru ceea ce ai, pentru persoanele cu care ai fost binecuvântat în preajma ta!

 

M-am întrebat de multe ori ce ne face să atribuim unui om sau unui moment eticheta de ”special”… și am ajuns la concluzia ca ceea ce ne rămâne în memorie este felul în care acea persoană  / acel moment ne-a făcut să ne simțim! Așadar, este perceperea subiectivă a propriilor noastre emoții pozitive! Dar dacă acele emoții n-ar fi existat? Probabil, momentele / persoanele ni s-ar fi părut banale!

 

De multe ori am văzut cupluri, aparent nepotrivite, în preajma cărora apărea mereu întrebarea ”oare ce a găsit la el / ea?” Felul în care a făcut-o / l-a făcut să se simtă! Acesta e lucrul pe care l-a găsit și care, de cele mai multe ori, este valorizat la maximum!!!

cuplu-in-bucatarie

Așa că, atunci când propriul partener își găsește ”un prieten” (într-un fel sau altul) în afară, întrebați-vă cum l-a făcut acesta să se simtă… Sau când propriul copil alege un anturaj nepotrivit, întrebați-vă ce găsește acolo? Ce nevoi spirituale satisface cealaltă persoană? În ce fel îl face să se simtă… ”special”?

 

Astfel, un mesaj banal poate primi o semnificație intensă, o melodie poate deveni ”de neuitat”, anumite persoane ”de neînlocuit”, iar anumite momente ”ultra-mega-speciale”! Mi s-a întâmplat să mi se spună ”mi-ai rămas în suflet!” sau… ”îți doresc putere să rămâi mereu TU!” sau… ”n-am uitat! îți pot povesti în amănunt tot ceea ce s-a întâmplat, deși au trecut 20 de ani!” Momente speciale? Cu siguranță! Melodii care mi-au rămas în minte, clipe de care îmi amintesc cu drag, fraze inspirate spuse într-un moment potrivit? Da, toate au fost unice! La fel ca oamenii care au trecut prin viața mea într-un fel sau altul! Și toți acei oameni mi-au lăsat ceva din ei, m-au făcut să devin omul care sunt azi! Un om… ”special”? Depinde la ce mă raportez! Dacă mă raportez la acele momente speciale, întregul context mă face și pe mine așa…

 

Dar știi ce? Oamenii nu doar ne dăruiesc clipe speciale, ci iau cu ei și o parte din noi atunci când viața ne duce pe căi diferite! Astfel, ne reinventăm cu fiecare persoană care ne face să ne simțim speciali și… murim câte puțin de fiecare dată când acea persoană e nevoită să plece într-un fel sau altul… Vorba poetului… ”și totuși… murim repetat!” Dar… însăși viața noastră e alcătuită din toate acele mici momente ”speciale”, care ne fac, de fapt, să simțim că trăim!

 

Camelia Onu, Life Coach

 

Custom Design
x