alexandra-articole

LEADERSHIP EFICIENT

Author:

15 aprilie 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Evenimente

 

un articol de Alexandra Weiss

Joi, 10.04.2014, a avut loc un nou eveniment organizat de Coaching Support Group Bucuresti,invitata fiind Andreea Baciu, coordonator, trainer si manager de proiecte in domeniul resurselor umane de anvergura internationala.

Tema abordata a fost una intens dezbatuta in mediul de afaceri actual, si anume, LEADERSHIP-UL. Cu o usoara emotie in voce, Andreea a reusit inca de la primul contact cu publicul sa creeze o legatura speciala, participantii raspunzandu-i la fiecare provocare precum aceea de a numi o caracteristica reprezentativa unui lider in viziunea lor. Dupa  o astfel de introducere in conceptul de leadership, a urmat prezentarea propriu-zisa a unor informatii si notiuni bazate, atat pe experienta invitatei, cat si pe importante carti ale specialistilor din acest domeniu (Stephen Covey, Ken Blanchard, John Kotter).

Principalele concepte asociate cu leadership-ul sunt:

  • Change (Schimbare)
  • Vision (Viziune)
  • Empowerment (Eliberare)
  • Inspiration (Inspiratie)

Astfel, schimbarea indica faptul ca fiecare om are nevoie de un nou plan pentru a se putea dezvolta, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Conform ideii prezentate de John Kotter in „Our iceberg is melting”, exista 3 etape intr-un proces de schimbare:  crearea unui climat favorabil (amplificarea urgentei, crearea echipei, alegerea viziunii), implicarea intregii echipe (comunicarea, dezvoltarea actiunii, acordarea recunostintei), implementarea si pastrarea schimbarii.

Viziunea reprezinta cheia oricarui lider. Din acest motiv, echipa sa este cel mai important element si trebuie organizata cat mai eficient. Pasii pentru a crea o echipa cat mai eficienta sunt:

  • Telling (spune)
  • Selling (vinde)
  • Testing (testeaza)
  • Consulting (revizuieste)
  • Co-creating (impartaseste)

In ceea ce priveste eliberarea, Ken Blanchard este cel care aduce in prim-plan cele 4 stiluri de leadership: Suportiv, Delegativ, Directiv si Coaching

 

In final, Andreea Baciu si-a incheiat prezentarea cu cel mai sugestiv citat ce sustine cel de-al patrulea concept al leadership-ului, inspiratia:  „Do something today that your future self will thank you for!”

 

A urmat apoi cea de-a doua parte a evenimentului in care participantii au putut gasi resurse numeroase pentru probleme de zi cu zi in cadrul grupului de MasterMind si, de asemenea, au putut participa la tombola organizata de Coaching Support Group la care am oferit un pachet PREMIUM de promovare pe site-ul Top Coach.

 

Evenimentul a reprezentat o adevarata sursa de inspiratie si informatii noi, ceea ce m-a determinat sa abordez o noua atitudine cu privire la propria persoana si sa privesc fiecare oportunitate cu mai mult entuziasm. Astept cu nerabdare urmatoarea intalnire CSG.

 

 

Custom Design
x