razvan costea coach

Interviul cu Razvan Costea – Life Coach

Author:

14 aprilie 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

Va invit acum sa cititi interviul cu Razvan Costea.

Care este citatul tau favorit?

 „Take the first step. You don’t have to see the whole staircase, just take the first step.” Martin Luther King Jr.

Cum ai descoperit coachingul?

Urmand sa plec in Londra, cautam informatii despre oras, si, intamplator, am dat peste un grup de coaching din Bucuresti. Mi s-a parut extrem de interesant si am participat la o intalnire, descoperind ca am coachingul in sange si am rezultate cu clientii intr-un timp destul de scurt.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Vitala. Nu ai rapport, nu ai rezultate.

Care este filozofia ta de coaching?

Nu am una. Tot ce imi doresc este sa ajut oamenii sa aiba o viata mai frumoasa, si asta ma implineste.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Empatia, intuitia si puterea de a fi prezent.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Daca iti place sa ajuti oamenii, esti pe drumul cel bun si, mai devreme sau mai tarziu, rezultatele vor aparea. Daca insa faci coaching pentru ca e la moda, pentru bani sau pentru ca suna bine, acum e momentul sa te opresti.

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Inainte sa fiu coach si fara sa am nici o pregatire, am participat la o sesiune de coaching in care eu am fost coach unui Executive Coach absolvent a doua scoli de coaching. Dupa 15 min se uita pe tavan zicand „Wow, interesant. Nu m-am gandit la asta. Interesant…Interesant….”. Asta m-a impulsionat sa urmez formarea de coach.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Alege-ti un coach caruia sa-i pese de tine, si care sa te scoata permanent din zona de confort. Oricat de neplacut ar fi, e singurul mod de a creste.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Enorm. Am experimentat pe pielea mea si a dat rezultate, chiar si dupa o singura sesiune. Sunt norocos de asemenea ca am darul natural de a fi coach.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Progres.

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Greu de spus, pentru ca foarte multi oameni nu stiu ce e coachingul. E nevoie de o promovare destul de puternica ca sa ia amploare. De asemenea, domeniul e tinut in loc de numarul extrem de mare de persoane care se denumesc coach doar pentru ca suna bine, fara sa aiba aptitudini sau macar o formare. Eu am cunoscut cel putin 2 persoane care se denumeau life coach, dar nu erau. Timpul insa va tria coachii buni de cei mai putin buni si piata se va stabiliza.

 

 

Custom Design
x