Demetra Cucueanu

Interviu cu Demetra Cucueanu – Life & Business Coach

Author:

8 iunie 2012 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

Va invit acum sa cititi interviul cu Demetra Cucueanu – life & business coach.

Care este citatul tau favorit?

” We are what we repeatedly do. Excellence then, is not an act, but a habit.” (Aristotel)

Cum ai descoperit coachingul?

Acum cativa ani ma bucuram de beneficiile utilizarii tehnicilor de programare neuro-lingvistica si imi doream sa ofer si altora deschidere; si cum intotdeauna in viata primesti raspunsuri daca iti formulezi corect intrebarile, coachingul a venit spre mine in mod natural ca solutie la framantarea mea: cum sa daruiesc si sa ajut fara sa dau sfaturi, fara sa gresesc, fara sa fiu inoportuna, fara sa declansez mecanisme de aparare si reactii adverse.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Se spune ca intotdeauna clientul isi alege coachul, iar acesta primeste exact clientul potrivit pentru sine. Poate nu e numai chimie, ci si fizica la nivel cuantic. E remarcabil sa sesizezi cum se creeaza relatia cand functioneaza intuitia.

Care este filozofia ta de coaching?

Clientul are abilitatea de a imagina, de a anticipa drumul, de a construi planul, de a atinge obiectivele. Eu ii sunt alaturi pentru a-l ghida si sustine.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Un coach empatic co-creeaza impreuna cu clientul relatia, unul priceput in arta intrebarilor ofera o ascultare activa, iar un coach experimentat sesizeaza detaliul care face diferenta.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Fiecare moment al vietii e un inceput de drum si fiecare om este expert pe calea lui. As putea doar sa povestesc ce am experimentat eu.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Ma gandesc daca sita aceasta cu prea multe straturi cerne oferta dupa specializare si acreditari, dupa portofoliu si experienta, pana la urma va ramane faina cea alba superindustrializata. Dar unde este graul integral cu intuitia primara si rezonanta naturala?

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Eliberarea de grija de a face, pentru a fi prin recadrarea optiunii de a fi care aduce in mod natural si spontan o varietate de a face.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

A-ti reaminti sa fii.

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Piata de coaching se va extinde ca oferta prin profesionalism, iar ca cerere va acoperi persoane tot mai informate, mai variate ca varsta, pozitie sociala si nevoi.

 

Custom Design
x