IMG_1190

Interviu cu un coach – Remus Bucur

Author:

19 septembrie 2017 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.
Va invit acum sa cititi interviul cu Remus Bucur.

Care este citatul tau favorit?

Gandurile mele devin cuvinte; cuvintele devin fapte; faptele devin obiceiuri; obiceiurile devin caracter; caracterul devine destin.

Cum ai descoperit coachingul?

Am avut oportunitatea sa lucrez cu un coach la serviciu. Mi-a deschis ochii la ce se poate realiza cu coachingul si am devenit si eu coach.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Chimia este foarte importanta, oamenii trebuie sa se potriveasca iar clientii sa stie ca au si alternative. Eu prefer o discutie de chimie inainte sa incepem relatia de coaching.

Care este filozofia ta de coaching?

Clientul este perfect asa cum este el, nu are nevoie sa fie „reparat”. Asculta omul care spune povestea, nu povestea in sine.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Cred ca cea mai importanta este ca acel coach sa stie sa asculte, restul vin de la sine.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Sa faca cat mai mult coaching.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Eu as stabili o sesiune de proba si sa vedem daca exista chimie. Putem discuta in jurul obiectivelor mele ca si client. Ma uit la ce fel de intreabri pune (sa fie simple si care directioneaza catre actiune) si la cat de mult imi da sfaturi. Clientul are nevoie sa descopere singur „problema” iar rolul coachului este sa il acompanieze in aceasta calatorie. Cand da sfaturi, se pierde esenta coachingului.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Am inteles ca incerc sa controlez totul in jurul meu astfel incat sa iasa cum vreau eu. Ajungeam sa distrug relatiile cu oamenii din jur. Atat personal cat si la serviciu. Acum sunt ceva mai calm, respect fiecare persoana ca individ unic si cu potential nelimitat. Pe parcursul calatoriei cu coachul am facut o observatie despre mine, si anume ca totul este nou. Asa ca ajung sa imi descopar viata in fiecare zi.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Relaxare.

 

Pentru a intra in legatura cu Remus sau pentru a afla mai multe, click aici: Remus Bucur – Life Coach

 

Custom Design
x