Interviu cu un coach – Mirel Duta – Triple P Coach

Interviu cu un coach – Mirel Duta – Triple P Coach

Author:

16 august 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.
Va invit acum sa cititi interviul cu Mirel Duta – Triple P Coach- Professional Personal Performance.

Care este citatul tau favorit?

„If you want to have more, you have to become more” Jim Rohn

Motto-ul meu actual este: „General life questions asks for uniquely personal answers.” Mirel Duta

Cum ai descoperit coachingul?

Coaching-ul a venit ca un pas normal in viata mea in urma dezvoltarii personale. Am inceput procesul de a lucra cu mine insumi pentru a deveni in continuu mai bun in urma cu 10 ani, mai exact pe 16 februarie 2008, la varsta de 20 de ani cand locuiam intr-un sat mic din Dambovita. De atunci am invatat si am trecut prin multe experiente schimband mai multe orase pana am ajuns in Londra. Aici, in 2017, am hotarat sa ma calific ca si professional personal performance coach urmand cursurile celei mai mari organizatii de training de coaching din Europa, The Coaching Academy.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Desigur ca este important sa existe un grad de compatibilitate intre doua persoane care se angreneaza intr-un parteneriat care de obicei lasa o amprenta in viata clientului cat si a coach-ului. Cred, insa, ca un adevarat coach simte ceea ce are nevoie clientul iar apoi principiile de coaching se pot aplica in orice situatie si cu orice client.

Care este filozofia ta de coaching?

Cu totii avem nevoie de putin coaching in viata noastra iar unii, ca si mine, au realizat ca acest profesie ii implineste. Asadar, filozofia mea este simpla: daca am ales acest drum o sa fac tot ce tine de mine sa fac o diferenta prin acest serviciu in viata mea si a celor cu care lucrez.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Integritate pentru a fii un exemplu.

Curiozitate fata de oameni si viata.

Intelepciune care inseamna, dupa parerea mea, dezvoltare continua: fizica, mentala, emotional-sociala si spirituala.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Am zambit la aceasta intrebare pentru ca si eu sunt la inceput de drum. Probabil sunt idei general valabile si principii care pot fi aplicate pentru a evolua in acesta cariera cum ar fi gasirea unor modalitati de promovare pentru a ajunge sa lucrezi cu cat mai multi clienti. Asta este esenta pentru ca apoi, prin practica imbinata cu teorie, fiecare va ajunge la propriile concluzii.

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Dupa ultima sedinta de coaching am primit un mesaj de la clientul meu care m-a bucurat. Acest mesaj de multumire se incheie cu: „Really appreciate your support and for believing in me”. Asfel, realizez si eu acum ca pentru mine „rezultat extraordinar” inseamna orice feedback prin care clientul imi transmite ca a obtinut ceva in urma colaborarii cu mine. Nu cred ca pot aprecia cu acuratete unde am facut o mai mare contributie asa ca fiecare rezultat as spune mai degraba ca este special.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Cred ca este important sa existe o relatie de profesionalism pentru rezultate bune in coaching. Un coach bun este acela care inspira respect pentru ca dupa sedinta de coaching vine partea dificila in care clientul trebuie sa faca actiune catre obiectivul setat. Ca sa fie mai simplu as spune sa se gandeasca la profesorul care i-a ajutat, motivat si inspirat cel mai mult in scoala si vor intelege care sunt calitatile cautate pentru a obtine rezultatele dorite.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Prin coaching simt ca fac o diferenta in viata mea si a altora deoarece am inceput sa invat si sa aplic anumite principii care ajuta la evolutie. Ca si exemplu specific setarea de obiective mi-a adus tot mai multa claritate iar aceasta claritate ma ajuta sa stiu ce vreau cu adevarat de la viata mea. Astfel, obtin motivatia necesara sa fac ceea ce stiu ca este bine chiar daca uneori imi este greu sa pornesc.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Responsabilitate.

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Locuiesc in Marea Britanie de ceva vreme asa ca nu sunt foarte la curent cu ceea ce se intampla in Romania. Totusi, imi doresc sa creasca pentru ca si eu ma gandesc sa ma intorc si impreuna cu alti coachi sa facem ceva bun care sa ajute la dezvoltarea romanilor.

 

Pentru a intra in legatura cu Mirel sau pentru a afla mai multe, click aici: Mirel Duta – Triple P Coach

 

 

Custom Design
x