Dana Albulescu

Interviu cu un coach – Dana Albulescu

Author:

28 martie 2017 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.
Va invit acum sa cititi interviul cu Dana Albulescu.

Care este citatul tau favorit?

„You’re always one decision away from a totally different life.”„Te afli mereu la o decizie distanta de o viata complet diferita”.

Cum ai descoperit coachingul?

Am descoperit coachingul intr-o perioada in care cautam raspunsuri si doream sa ma repozitionez in raport cu mine insami, dar si cu cei din jurul meu. Resimteam presiunea situatiilor cu care ma confruntam si aveam nevoie de o „recalibrare”, pentru a le putea gestiona intr-un mod eficient. Am avut sansa si am ales sa urmez calea coachingului, participand la seminarii de dezvoltare personala si fiind indrumata de coachi profesionisti. Impactul asupra vietii mele personale si profesionale a fost major, atat prin schimbarea perspectivei asupra lucrurilor inconjuratoare, cat si prin constientizarea faptului ca, in orice moment, avem libertatea propriilor alegeri. Ma ghidez si in prezent dupa aceste principii si aplic zi de zi tehnicile de coaching dobandite de-a lungul anilor.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Relatia care se creeaza intre client si coach-ul lui este esentiala pentru obtinerea unui climat prielnic, in care clientul sa se simta in siguranta. Numai in acest fel, demersul de coaching devine eficient, iar obiectivele propuse in timpul sesiunilor sunt atinse cu usurinta.

Care este filozofia ta de coaching?

Consider ca fiecare zi este o noua sansa de dezvoltare personala, ca acest proces continua pe tot parcursul vietii, iar telul este acela de a deveni cea mai buna versiune a noastra.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Daruirea fata de profesia de coaching, empatia fata de client, ascultarea activa.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

In primul rand, sa puna pasiune in ceea ce face, sa invete mereu lucruri noi in domeniul coachingului, pe care sa le aplice cu regularitate si sa continue neintrerupt sa se dezvolte personal.

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Prima persoana care imi vine in minte este o doamna care mi-a fost initial pacienta, avand la prezentare o multitudine de simptome psiho-somatice (tulburari functionale declansate de dezechilibre psiho-emotionale). Dupa initierea demersului medical, i-am propus o abordare concomitenta de tip coaching. Chiar de la primele sedinte, clienta si-a imbunatatit radical viziunea asupra situatiei familiale tensionate, cu care se confrunta. Aceasta contientizare a dus la schimbarea comportamentului si a stilului ei de viata, astfel ca terapia medicamentoasa simptomatica nu a mai fost necesara. In prezent, clienta isi gestioneaza singura situatiile care o scot din zona de confort si este increzatoare in propriile forte, adoptand o gandire pozitiva.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Le recomand clientilor sa-si aleaga un coach profesionist si dedicat, cu care sa simta ca rezoneaza.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Coachingul mi-a schimbat modul de a gandi si de a privi lucrurile, m-a orientat catre gasirea de solutii, m-a determinat sa vad „problemele” ca fiind provocari, iar „esecurile”, ca experiente necesare sau deschideri catre noi oportunitati.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Reinventare

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Din fericire, din ce in ce mai multi oameni devin constienti de resursele lor interioare inepuizabile si isi doresc sa le valorifice la maximum, pentru a prelua controlul asupra propriei lor vieti. Coachingul este cea mai potrivita cale pentru a face acest lucru, de aceea sunt increzatoare ca trendul acestui domeniu, in urmatorii ani, va fi unul ascendent.

 

Pentru a intra in legatura cu Dana sau pentru mai multe detalii, click aici: Dana Albulescu – Life Coach

Custom Design
x