coach-ruxandra-bulzan

Interviu cu Ruxandra Bulzan

Author:

1 octombrie 2012 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

Va invit acum sa cititi interviul cu Ruxandra Bulzan.

 

Care este citatul tau favorit?

„Follow your instincts. That’s where true wisdom manifests itself”

Cum ai descoperit coachingul?

M-am inscris intr-un program de formare in coaching cu singura intentie de a-mi face putina ordine in viata si de a-mi dezvolta anumite abilitati care sa ma sprijine in business-ul de la acea vreme.

M-am indragostit apoi de coaching, am descoperit ca aici e sufletul meu si asta mi-a schimbat radical viata.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

In perceptia mea clientul e important sa isi aleaga un coach cu care simte ca rezoneaza. In spatiul acesta se poate crea acea relatie bazata pe incredere in cadrul careia clientul se poate deschide, poate explora si poate gasi resursele necesare implinirii telurilor sale.

Care este filozofia ta de coaching?

Potentialul uman e infinit. Fiecare client detine deja solutia tuturor „problemelor” sale. E doar o chestiune de a se uita in directia potrivita, de a-si schimba perspectiva din care isi priveste provocarile. Si aici intervine coach-ul.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Prezenta, ascultarea activa si intuitia

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Doar sa-si urmeze inima.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Cred ca cel mai important criteriu este increderea.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Coaching-ul mi-a schimbat fundamental viata caci mi-am recapatat curajul de a-mi asuma deciziile.

Am prins exercitiul de a-mi defini precis obiectivele si de a ma indrepta tintit spre ele. Am “pierdut” obiceiul de a analiza din nou si din nou ce-a fost, de a cauta scuze si justificari pentru tot ce n-a mers.

Am experimentat diferenta dintre a-mi lua un angajament de actiune pentru azi si nu pentru maine sau saptamana viitoare.

Am descoperit ca totul tine de cadrul meu de referinta; de indata ce acesta este schimbat, de indata ce aleg sa privesc orice subiect din viata mea dintr-un alt unghi, nimic nu mai e la fel.

Am vazut ce inseamna sa fructific punctele mele tari, in loc sa ma tem de ce mi-ar putea aduce slabiciunile mele.

Am dobandit si indarjiea de a-mi pune planurile in aplicare si motivatia de a le duce pana la sfarsit.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Autenticitate

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

La momentul actual oamenii stiu prea putin despre ce este coachingul si cum anume i-ar putea sprijini in viata si in business. Sub denumirea de „coaching” au fost promovate foarte multe servicii care sunt orice altceva, mai putin coaching.

Cred ca acest lucru se va schimba in urmatorii ani. Cred ca odata cu dezvoltarea calitativa a comunitatii de coachi va evolua si piata, oamenii vor avea suficiente informatii relevante si astfel deschiderea spre acest gen de servicii va fi mult mai mare.

 

Custom Design
x