intuity-roxana

Interviu cu Roxana Borcsa Life & Career Coach

Author:

9 august 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.
Va invit acum sa cititi interviul cu Roxana Borcsa Life & Career Coach

 

Care este citatul tau favorit?

“We need women who are so strong they can be gentle, so educated they can be humble, so fierce they can be compassionate, so passionate they can be rational, and so disciplined they can be free.” —Kavita Ramdas

Cum ai descoperit coachingul?

Pasiunea mea pentru dezvoltare personala si psihologie a inflorit timpuriu chiar pe bancile facultatii de stomatologie, fiind dezvoltata ulterior in interactiunile avute la cabinet cu pacienti diferiti, si printr-o cautare continua de sine.

S-a combinat firesc cu placerea mea de a citi, de a invata lucruri noi si mai ales de a cunoaste ce este cu adevarat in mintea si in sufletul meu si al omului cu care interactionez.

Cautand noi informatii si modalitati de a imi imbunatatii mie viata si de a face interactiunile cu cei din jur mai benefice si cel mai important de a le si pune in aplicare am ajuns firesc la coaching.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Este foarte important ca in co-crearea relatiei de coaching sa existe incredere si la baza acestei increderi se afla o potrivire a celor doi, de aceea inaintea inceperii parteneriatului de gandire coach-client exista o intalnire de descoperire sau chimie ( discovery/ chemistry call).

Care este filozofia ta de coaching?

Imi folosesc intuitia (dezvoltata in timp si cu mult exercitiu in lucrul cu mine si cu multi si diferiti oameni) si adopt un stil direct, deschis si flexibil cu scopul sprijinirii clientilor.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

1. Curiozitatea deschisa si fara prejudecati de a cunoaste cu adevarat persoana
2. Ascultarea la cel mai inalt nivel
3. Maiestria oferirii de feedback/observatii care sa il ajute pe client sa aiba noi perspective

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Rabdare/pasiune/invatare continua

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Olga a venit la mine, fiind la o rascruce de drumuri in cariera cu momente de indoiala si teama privind urmatoarea miscare. A castigat nu doar claritate si mult mai multa incredere in ea, am identificat credintele limitative care o faceau sa se simta asa si a aliniat valorile cu dorintele ei astfel incat urmatorul pas in cariera a venit firesc si fara probleme.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze

– profesionalism
– experienta/pregatire
– chimia/potrivirea in co-crearea unei relatii de incredere reciproca

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

M-am chinuit mult sa obtin singura raspuns la multe intrebari, si chiar daca citeam, invatam lucruri noi totusi schimbarea de cariera de la 20 de ani de stomatologie la coaching nu a fost usoara fara ajutor si suport de specialitate. Cand inca oscilam si nu puteam sa iau hotararea finala am devenit client de coaching si am primit raspuns foarte rapid la multe din neclaritatile mele. Am avut in cateva sesiuni o claritate si o intelegere asupra ce sunt si ce vreau sa devin. Nu as mai sta niciodata sa ma framant zile, nopti, luni, ani cand stiu ca pot apela la suport de specialitate.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Profunzime

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Sunt Ambasador ICF (Federatia Internationala de coaching) Romania, si contribui si eu de 2 ani la evolutia pietei de coaching prin aducerea beneficiilor coachingului mai aproape de oameni din mai multe domenii de activitate pentru ca cred ca cu cat mai inteligenta este persoana cu atat mai mare este nevoia de coaching in contextul schimbarilor si transformarilor atat interne cat si externe.

 

Pentru detalii click aici.

Custom Design
x