coach-ramona-ioana-lacatus

Interviu cu Ramona Lacatus – Master Coach

Author:

21 martie 2012 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

Va invit acum sa cititi interviul cu Ramona Lacatus – Master Coach.

 

Care este citatul tau favorit?

Sunt mai multe citate care imi plac. Unul ar fi: „Calatoria de 1000 de km incepe cu primul pas”, Lao Tsu

Cum ai descoperit coachingul?

Acum 10 ani am participat la un program de leadership care includea training si coaching.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Cred ca un coach bun poate lucra cu aproape orice persoana. Excetia se refera la clientii care au principii de viata ce contravin principiilor coach-ului. De exemplu daca un client ar avea o problema rasiala clara atunci ar fi nepotrivit pentru mine sa lucrez cu acel client.

Care este filozofia ta de coaching?

Filosofia mea in coaching este ca viata inseamna evolutie. Coaching-ul este o metoda folosita de clienti pentru a-si crea viata pe care si-o doresc (personal, profesional sau in afaceri).

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Sa iubesti fiinta umana (sau cel putin sa iti faca placere sa fii in preajma oamenilor si sa comunici cu ei), sa pui intrebari deschise care largesc orizonturile clientilor si sa stii sa asculti intr-un mod profund.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Sa lucreze cu propria persoana (atat ca om cat si in calitate de coach). Sa urmeze o scoala profesionista de pregatire in coaching in care sa invete elementele fundamentale in coaching. Si sa practice cat mai mult.

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Pe langa dezvoltarea afacerilor, schimbari in cariera, relatii, clientii mei declara cresteri deosebite in evolutia lor ca fiinte umane. Unii se dezvolta spiritual, altii isi cresc increderea in ei, sau isi construiesc un echilibru in viata. In general calitatea vietii clientilor creste extraordinar in coachingul cu mine.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Dincolo de pret si acreditari internationale care sunt aspecte foarte importante in selectie, cred ca daca un client isi va asculta intuitia si va intra in contact efectiv cu mai multi coachi va descoperi cu care dintre ei „rezoneaza” cel mai bine.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Cred ca m-a dezvoltat ca fiinta umana din toate punctele de vedere:in afaceri, in relatia cu sotul meu, cu copii, in relatiile cu clientii. Si in continuare folosesc coachingul in viata mea cand este cazul.

Daca ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Evolutie.

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Cred ca va incepe sa se maturizeze. Sunt deja cateva sute de coachi in pregatire care vor deveni profesionisti in cativa ani. Si cu siguranta vor fi din ce in ce mai multi care vor alege sa urmeze aceasta cariera pentru ca este foarte frumoasa si implinitoare.

Custom Design
x