wisdom coaching

Interviu cu Ramona Lacatus, despre o noua scoala de coaching in Romania – Wisdom Coaching

Author:

9 septembrie 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

 

Pentru cei interesati sa se formeze in coaching va invitam sa cititi interviul cu Ramona Lacatus, Accredited Master Coach (IIC), despre o noua scoala de coaching in Romania – Wisdom Coaching.

 

Cand si de ce a aparut WISDOM COACHING in Romania?

In 2012 aveam deja 10 ani de experienta in coaching si 2 scoli de coaching absolvite. Lucrasem cu sute de clienti si acumulasem o experienta de peste 4000 de ore de coaching. Si cu toate acestea simteam ca ceea ce se ofera pe piata romaneasca de coaching putea fi imbunatatit. Am inceput sa caut la nivel international metodologii de coaching care sa lucreze cu clientii atat la nivel mental cat si fizic si spiritual. Am descoperit astfel scoala Coaching and Leadership International (CLI). Am urmat cursul lor de formare in coaching si am fost profund impresionata de complexitatea metodologiilor folosite. La inceputul lui 2013 am decis sa aduc aceste programe si in Romania. Si astfel am schimbat numele firmei mele de coaching in Wisdom Coaching, si am achizitionat licenta exclusiva pe Romania din partea CLI pentru programele si metodologiile lor.

Ce acreditari internationale are WISDOM COACHING?

Programele de formare in coaching derulate prin intermediul scolii Wisdom Coaching sunt acreditate/aprobate atat de IIC (International Institute of Coaching) cat si de ICF (International Coach Federation).

Care este oferta WISDOM COACHING pentru piata din Romania?

Cursul nostru Certified Power Coach® (CPC) de 150 de ore dureaza aproximativ un an de zile. In acest timp ei invata 39 de metodologii de coaching deosebit de complexe. Acestea au fost create in asa fel incat sa poata fi aplicate atat in sesiuni de Executive Coaching cat si Life Coaching.

Pentru cei interesati sa se specializeze pe Executive si Leadership Coaching dupa absolvirea programului CPC le oferim posibilitatea sa studieze 13 instrumente de mentoring.

Pentru corporatii avem o serie de 8 programe pe subiecte ca: excelenta in leadership, succesul echipei, coeficientul starii de sanatate, gandire pozitiva, stimularea inovatiei, excelenta in vanzari, managementul timpului, prevenirea situatiilor complexe.

Pentru publicul larg, de la familii intregi, tineri, copii pana la antreprenori sau manageri avem doua pachete de self-coaching numite The Brain Walk. Metodologia care sta la baza acestor intrumente a fost premiata international.

Care sunt primele rezultate?

In aprilie 2013 am inceput primul curs Certified Power Coach® (CPC) iar studentii nostri au absolvit deja jumatate din el, nivelul numit Associate Power Coach® (APC). Avand deja la indemana un portofoliu de 16 metodologii de coaching, sunt pregatiti sa lucreze atat pe subiecte de viata personala cat si profesionala.

Recent am lansat si pachetele de self-coaching „The Brain Walk pentru familii, tineri si copii” si „The Brain Walk pentru lideri in corporatii si antreprenori” iar clientii care    le-au folosit deja de 2-3 luni sunt uimiti de rezultatele produse. Desi instrumentele sunt simplu de folosit ele ne ajuta sa abordam provocarile vietii folosindu-ne ambele emisfere cerebrale plus mintea constienta, subconstienta si supraconstienta. Nici un alt produs de dezvoltare personala din Romania nu lucreaza la un asemenea nivel.

Ce programe/proiecte urmeaza sa lansati in urmatoarea perioada?

Pe 18 noiembrie 2013 va incepe urmatorul curs la distanta Certified Power Coach® (CPC), iar la inceputul anului viitor vom organiza primul CPC in limba romana. Instructorii nostri parcurg acum etapele finale de pregatire. Vom oferi astfel posibilitatea studentilor sa opteze pentru a parcurge programul de formare in coaching Certified Power Coach® (CPC) in cadrul unui program intensiv de 2 saptamani urmat de 3-4 luni de mentoring sau la distanta (online) pe o durata de 12 luni sau o combinatie dintre cele doua modalitati de pregatire.

Tot anul viitor vom organiza primul program Professional Certified Power Coach®, cel mai complex curs al nostru de 300 de ore, care se desfasoara pe durata a doi ani. La finalul lui studentii vor avea la indemana nu mai putin de 80 de metodologii de coaching.

Cum se deruleza un program de formare in coaching la  WISDOM COACHING?

In prezent programele noastre se desfasoara la distanta, online, prin urmare singurul lucru de care au nevoie studentii este un calculator cu internet. Pot locui oriunde in tara sau in strainatate. Clasele se desfasoara de 2 ori pe saptamana timp de 2 ore, de obicei seara de la ora 21.00 la 23.00. In aceste clase instructorii explica in primul rand partea stiintifica a metodologiilor noastre. Studentii se familiarizeaza cu notiuni din fizica cuantica, biologie celulara, neurologie, gandire pentalaterala, legatura dintre constient, subconstient si supraconstient. Apoi se predau rand pe rand fiecare metodologie, se demonstreaza practic de catre instructor si se practica intre studenti. Dupa ce o metodologie este inteleasa de toata lumea se trece la urmatoarea. In timpul programului punem un accent deosebit pe dezvoltarea personala a coachului. De aceea pe langa clase, studentii trebuie sa faca dovada ca au practicat metodele prin self-coaching, buddy coaching si coaching cu clienti. Pentru fiecare nivel de pregatire este un numar minim de ore de practica cerute.

Ce criterii ar trebui sa indeplineasca cei care vor sa se formeze in coaching cu WISDOM COACHING?

In general atragem ca studenti persoane care au abilitati de relationare sau sunt dispuse sa si le dezvolte. Coachingul este despre oameni; prin urmare trebuie sa-ti placa sa fii in preajma oamenilor, si sa lucrezi cu ei  ca sa poti ajunge un coach de succes. Noi vorbim in scoala despre maiestrie la nivelul corpului fizic, mintii si sufletului. Pesoanele deschise in a explora fiinta uamana la toate nivelele sunt cel mai pregatite sa participe la cursurile noastre.

De ce ar alege WISDOM COACHING o persoana interesata de formare in coaching?

Sunt multe aspecte care ne pozitioneaza ca o scoala aparte si am sa dau doar 3 exemple:

  1. Suntem singura scoala de formare in coaching din Romania ale carei programe sunt acreditate/aprobate atat de IIC cat si de ICF.
  2. Stiinta a demonstrat ca obiceiurile si comportamentele noastre se vor schimba doar atunci cand exista o transformare fiziologica la nivelul creierului. Stiinta Mind-Kinetics (PCMK), care sta la baza metodologiilor noastre, produce aceasta transformare de fiecare data. Garantam acest lucru. Iar aceasta garantie este o oferta rar intalnita in lumea de coaching si consultanta.
  3. Orice Power Coach se poate specializa in executive coaching sau team building sau coaching pentru un stil de viata sanatos, sau coaching pentru probleme financiare sau orice alta nisa in coaching. In acelasi timp poate sta linistit ca folosind instrumentele universale PCMK este capabil sa antreneze pe oricine, oriunde, legat de orice provocare sau obiectiv. Acesta este un serviciu deosebit de valoros pe care il oferim clientilor nostri si prin care sprijinim efortul lor in dezvoltarea lor personala si profesionala.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

In primul rand as recomanda clientilor sa caute coachi cu pregatire in domeniu. Iar scoala pe care au absolvit-o sa fie recunoscuta de unul dintre corpurile internationale de acreditare. Si apoi le-as recomanda sa se intereseze ce tip de metoda foloseste respectivul coach. Coachingul conversational este cea mai slaba forma de coaching. Studiile in domeniu au demonstrat ca majoritatea clientilor cauta coachi care urmaresc un proces bine strucurat in timpul sesiunilor pe care il adapteaza fiecarui client.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Evolutie

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Cred ca piata se va dezvolta atat in ce priveste numarul absolventilor diverselor scoli de coaching cat si numarul persoanelor si companiilor care constientizeaza nevoia lor de coaching. Deja se desfasoara mai multe studii la nivel international care demonstreaza eficienta coachingului. Observ ca un segment in crestere este cel al specialistilor sau fostilor manageri cu varste intre 40 si 50 de ani, care isi doresc o schimbare in cariera si sunt atrasi de oportunitatea de a deveni coachi. Iar liderii din corporatii simt tot mai pregnant nevoia de a avea un partener cu care sa lucreze in a gasi solutii la problemele lor din ce in ce mai complexe. Prin urmare piata creste in ambele sensuri: si al cererii si al ofertei.

 

Wisdom Coaching_full

 

 

 

 

 

 

Coach Training for Mind, Body, Spirit
Mastery in Business & in Life

Distance Learning & On-Site Learning
IIC – ACTC Accredited „Professional Certified Power Coach” Program
ICF – ACSTH Approved „Certified Power Coach” Program
ICF – CCEU’s via various Power Coach Programs
Corporate Training
Executive/Life Coaching

Wisdom Coaching Ltd

Floreasca Business Park, 169A Calea Floreasca
Building A, 4th floor, District 1, Bucharest

M: +4 0724 505 960; F:+4 021 332 4515
Email: ramona.lacatus@wisdomcoaching.ro
Website: www.wisdomcoaching.ro

 

 

 

Custom Design
x