coach-paul-adrian-costin

Interviu cu Paul Adrian Costin despre cursul „CAMPIONII au coach!”

Author:

14 noiembrie 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

Te rog sa ne spui cateva cuvinte despre noul program de specializare in activitatea de coaching „CAMPIONII au Coach!” .

Programul ”Campionii au coach” este un program de formare profesionala in meseria de ”Specialist in activitatea de coaching” la care  lucreaza o intreaga echipa. El  a plecat din dorinta noastra de a pune la dispozitie un set de cunostinte si experiente acumulate de noi in, poate, zeci de ani cumulati.

Cui se adreseaza acest program?

Celor care au deja competente probate prin studiu universitar dar si in lucrul cu oameni, ca indivizi si echipe.

Care sunt principalele beneficii ale celor care vor participa la acest program?

Le permite intrarea intr-un nou ciclu al dezvoltarii lor – cel de COACH. Cu drag ii AVERTIZAM ca au mult de acumulat in timpul programului, dar si… dupa, mult de acum inainte, si aici este loc sa facem loc unui proces de dezvoltare continua!

Care este structura programului?

Programul contine momente de lucru in sala cu echipa noastra de traineri, etape de pregatire in grup de lucru si individual, testare, proiect personal si binenteles practica recomandata.

Care este recunoasterea oficiala a diplomei pe care o acordati?

Este un program de formare profesionala, cu diploma ANC. Ceea ce ne dorim este sa participam la formarea unor viitori profesionisti si cei care vor apela la serviciile lor sa-i recunoasca ca atare.

Cu cine colaborati pentru prezentarea acestui program?

Cum spuneam, fac parte dintr-o  echipa formata din oameni deosebiti: Cristina Manole, Ana-Maria Alexandru, Anabela Hani, Costel Coravu, Alexandru Frumosu. Si aici vorbim doar de cei care ies in fata participantilor.

De cat timp are nevoie o persoana pentru a deveni coach? Mai bine spus de cate ore de formare profesionala ar fi necesar pentru a spune ca esti coach?

La nivel declarativ, oricine poate spune ca este coach (pe net exista o organizatie din SUA care promite ca in 16 ore de webinar poti obtine recunoastere de coach). Dar nu despre asta vorbim. Eu cred ca intr-un domeniu atat de complex cum este coaching-ul este nevoie de o experienta consistenta pentru a fi un profesionist recunoscut. Pe de alta parte sunt de acord cu cei din Asociatia Romana pentru Coaching care considera ca un minim de, sa spunem 140 de ore, este necesar pentru parcurgerea riguroasa a unei programe complexe. Aici sunt multe de spus si facut inclusiv la nivelul reglementarilor in domeniul formarilor profesionale.

Prin ce este diferit acest curs de celelalte de pe piata?   

Sunt cu siguranta multe lucruri care-i determina pe participantii nostri sa vina la acest program, dar cred ca suntem intr-un moment in care este nevoie sa apara cat mai multe entitati care sa-si propuna ca intr-un cadru cat mai bine reglementat sa participe la formarea unui corp de profesionisti in domeniu.

Spune-mi trei motive pentru care cineva s-ar inscrie la cursul „CAMPIONII au Coach!”?

1. Pentru ca-si doresc sa inceapa initierea in coaching.

2. Pentru ca vor sa beneficieze de experienta cumulata a unor profesionisti.

3. Pentru ca ne cunosc si au incredere ca vom fi alaturi de ei de la inceput si vom ajunge sa invatam si sa ne dezvoltam impreuna.

Cum se pot inscrie cei care doresc sa participe?

Foarte simplu: ne contacteaza si de acolo –  ne ocupam noi!

 

 

Custom Design
x