Oana Voda

Interviu cu Oana Voda – Certified Power Coach® (CLI)

Author:

27 ianuarie 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

Va invit acum sa cititi interviul cu Oana Voda – Certified Power Coach® (CLI).

Care este citatul tau favorit?

Daca crezi ca poti, sau daca crezi ca nu poti, ai dreptate in ambele cazuri. Henry Ford

Cum ai descoperit coachingul?

Cand nu inteleg ceva, caut clarificari si raspunsuri. Cand ceva nu imi iese, caut solutii. Am experimentat pe rand, diverse metode de dezvoltare personala, cu intentia de a imi valorifica potentialul si de a ma bucura cat mai mult de viata si detaliile ce o compun. Inevitabil, explorand si experimentand, am ajuns in sfera coachingului care a produs cele mai rapide si benefice schimbari in toate planurile vietii mele.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Dincolo de cuvintele care se spun in orice interactiune este acea energie sau sentiment care defineste si hotaraste relatia dintre oameni: imi place sau nu, ma simt bine sau inconfortabil.

Care este filozofia ta de coaching?

Coachingul a devenit un stil de viata, pentru ca ofera solutii si idei pentru tot ceea ce ne provoaca sau dorim sa obtinem. Si cine spune ca drumul nu poate sa fie la fel de fun si placut precum destinatia la care visam?

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Expertiza, informatii si experienta oferite intr-un mediu de incredere si siguranta, si senzatia inconfundabila de bine, cand stii ca esti exact unde trebuie sa fii.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Rabdare, flexibilitate mentala si comportamentala, have fun enjoying the ride.

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Femeie fina si delicata, desteapta si puternica care nu stia toate aceste lucruri despre ea, inchizandu-se intr o relatie defectuoasa, traind viata si visurile lui mai degraba decat ale ei. Acum se sustine financiar singura, se bucura sa se decopere pe ea si pe copilul ei intr un mediu pe care si l-a creat si il mentine prin propriile sale puteri si dupa propriile reguli.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Sa isi asculte si sa isi urmeze primul instinct pe care il are in interactiunea cu coach-ul sau. Un coach il alegi pe criterii emotionale, nu rationale. Mergi pe intuitia ta, e singura care stie ce este cel mai bine pentru tine.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Mi-am recuperat puterea personala,  imi permit sa fiu, sa fac si sa am ceea ce imi doresc, sau cred ca imi doresc. Pentru ca inca mai gresesc si stiu ca nu exista greseala, ci doar experienta. Stii cat de minunat este sa fii ok cu tine?

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Evolutie

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Investim atat de mult timp sa invatam diverse lucruri, mai putin cum functionam ca oameni. Pe masura ce ne descoperim, ne bucuram mai mult de noi insine si tot ce ne inconjoara: familie, prieteni, job, hobby-uri. E un domeniu si o stiinta de care aud si se folosesc din ce in ce mai multi oameni nu doar cei din corporatii ci si in interes personal.

 

Custom Design
x