Monica Muresan

Interviu cu Monica Muresan – Business Coach

Author:

27 aprilie 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

Va invit acum sa cititi interviul cu Monica Muresan – Business Coach.

Care este citatul tau favorit?

Cand exista  „nu stiu” sau „nu se poate” intreaba-te „ce poti face tu ?”

Cum ai descoperit coachingul?

Am descoperit coaching-ul cu trei ani în urma în calitate de client, moment în care viata mea s-a schimbat și de atunci ma bucur de fiecare experienta, considerand-o o lecție în a merge mai departe.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Mandatorie, ajuta la construirea climatului deschis si de incredere.

Care este filozofia ta de coaching?

Cred in oameni si in potentialul lor deoarece oamenii sunt de-a dreptul brilianti. Cred ca rolul nostru ca si coachi este sa scoatem briliantul la iveala indiferent de unde oamenii isi doresc sa ajunga. Ce s-ar putea intampla ?…. o varianta ar fi sa straluceasca, iar aceasta stralucire se poate transforma in lumina, a carei intensitate depinde de vreau-l lor. Coachingul este calatoria cautatorului de briliante acompaniindu-si clientul pentru a lumina.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Smerenie, incredere in cel din fata lui, ascultator desavasit.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Rabdare, fiecare experienta sa fie prilej de crestere si invatare, antrenament permanent.

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Am avut ocazia de a lucra cu un manager de HR caruia organizatia i-a contractat intalniri de coaching. La inceputul discutiei noastre nu avea nimic de rezolvat, ulterior si-a gasit un subiect iar la finalul intalnirii mi-a spus ca si-a dat de gandit si ca lucrurile vor sta altfel in viata lui atat profesionala cat si personala, plecand cu actiuni concrete in aceasta directie. Dupa doua saptamani m-a sunat si mi-a multumit pentru prezenta, castigand timp, energie si stare de confort.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Formarea in coaching, autenticitatea si prezenta.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

M-am redescoperit, m-am reinventat si continuui sa o fac considerandu-l un proces perpetuu de invatare continua si smerenie. Este un mod de viata pe care îl îmbunătățesc în permanenta cu experientele traite, antrenamente și formarea altor coachi. 

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Redescoperire

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Intr-un ritm de crestere si uitandu-ma catre organizatii vad esentiala existenta a cel putin un coach in cadrul lor sau din exterior. Suntem in vremurile in care oamenii fac diferenta iar o organizatie sanatoasa este cea care investeste in oameni si contribuie la cresterea lor, coaching-ul il consider un instrument care poate fi folosit in aceasta directie.

Contact Monica Muresan:
gsm: 0728 287 287
email: monica.muresan@business-development.ro

 

 

Custom Design
x