
Interviu cu Madi Radulescu
22 martie 2014
Interviuri
Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.
Va invit acum sa cititi interviul cu Madi Radulescu.
Care este citatul tau favorit?
“It is not the strongest or the most intelligent who will survive but those who can best manage change.”―Charles Darwin
“Nu este cel mai puternic si nu va supravietui acela care este cel mai inteligent ci cel care se adapteaza cel mai bine schimbarii” – Charles Darwin
Cum ai descoperit coachingul?
Pur si simplu mi s-a cerut…de la oameni cu care am lucrat in diferite proiecte si care, in mod evident aveau mare incredere in mine. Apoi…am vrut sa fac asta profesionist si sa imi dezvolt abilitati reale care sa ma ajute sa-mi insotesc clientii catre rezultatele pe care si le dorecc. De aceea am ales programe de certificare ce mi s-au parut potrivite stilului meu si ariei de coaching pe care o vizez: Executive coaching, Business Coaching, team coaching. Ulterior am dorit sa aprofundez si mi-am continuat pregatirea cu un program mai avansat. Am inceput de cativa ani sa aplic toate aceste lucruri in propria mea activitate de manager si am cules rezultatele. Am ales sa am un coach si m-am transformat eu insami ca persoana si am vazut rezultatele. Coachingul este o componenta prezenta a activitatii mele profesionale ce ma completeza, imi integreaza abordarle si imi da posibilitatea de a actiona cum este cel mai potrivit in fiecare caz pentru fiecare client.
Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?
Cred ca e importanta! Increderea de mai tarziu e la-nceput chimie! Un coach care stie sa stabileasca o legatura autentica va genera acel climat in care persoana cu care lucreaza va fi capabila sa se concentreze pe ceea ce este esential si se va lasa descoperit, accesand resursele sale cele mai profunde.
Care este filozofia ta de coaching?
Imi doresc sa creez acel confort mental care sa permita clientului meu sa lucreze cu gandurile si emotiile sale intr-un sens pozitiv, in sensul invatarii. Daca fac asta el isi va gasi metodele cele mai bune sa culeaga rezultatele.
Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?
Prezenta, capacitate de ascultare, taria de a pune in oglinga si de a schimba cadrul de referinta!
Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?
Asculta! Asculta! Asculta! Nu cauta intrebarea! Va veni singura, din ascultare!
Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.
Am inceput sa lucrez cu clientul despre care va vorbesc intr-un moment dificil al carierei: mutarea din cealalta parte a tarii, echipa noua si relativ ostila dupa schimbarea managerului, o situatie personala dificila.
Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?
In primul rand sa caute un coach in care sa aiba incredere! As alege un coach care transmite clar ca nu judeca, este deschis sa asculte si este 100% acolo in folosul clientului sau.
Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?
Descoperire! Invatare! Echilibru!
Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?
Crestere!
Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?
Sper ca din ce in ce mai multi manageri vor intelege ca un antrenor, un insotitor, un om care sa le provoace din cand in cand paradigmele le va imbunanati viata personala si profesionala si le va facilita calea catre a fi mai buni. Cred ca va evolua pozitiv, tendintele, asa cum le vad eu, sunt pozitive.