coach-ionelia-chirvase

Interviu cu Ionelia Chirvase

Author:

21 martie 2012 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

Va invit acum sa cititi interviul cu Ionelia Chirvase.

 

Care este citatul tau favorit?

“Daca veti avea credinta cat un graunte de mustar, veti zice muntelui acestuia: Muta-te de aici dincolo, si se va muta; si nimic nu va fi voua cu neputinta.” (Matei 17, 20).

Cum ai descoperit coachingul?

Coachingul m-a descoperit pe mine. Lucrand ca si consultant in resurse umane am vazut nemarginitul potential al fiecarui profesionist pe care il cunosteam. Apoi m-am intrebat: Cum poate fi constietizat si realizat acest potential? Cine are intrebarea are si raspunsul. Si raspunsul a fost : Coaching. 

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Este importanta chimia, rezonanta dintre client si coach. Mai importanta gasesc INCREDEREA pe care o are clientul in coach si coach-ul in client si in proces.

Care este filozofia ta de coaching?

Indrazneste sa visezi si ai curajul sa realizezi.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Prezenta, abilitatea de a asculta, capacitatea de a accepta.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Sa urmeze o scoala acreditata, sa practice cat mai mult posibil  si sa respecte standardele profesioniste.

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Imi vine in minte un exemplu al unei echipe de vanzari cu care am lucrat pentru cresterea vanzarilor si imputernicirea, autonomizarea membrilor (delegare). In februarie si martie am derulat programul si in aprilie patronul si seful direct a plecat in vacanta doua saptamani in Spania. Membrii echipei s-au descurcat foarte bine singuri (nu l-au sunat deloc in conditiile in care pentru orice situatie aparuta era contactat in trecut) si au crescut si vanzarile in 3 luni cu 20%.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Scoala pe care a urmat-o sa fie una recunoscuta international, sa fie afiliat si acreditat international, sa aiba un portofoliu de clienti semnificativ pentru experienta.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

In primul rand mi-am schimbat cariera: am devenit full-time coach pe cont propriu. Apoi felul in care gandesc si abordez situatiile personale si de business sunt in cadru de referinta al coachingului. Si…foarte important ma bucur de satisfactie profesionala atat a rezultatelor mele cat si a clientilor mei.

Daca ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Rezultate.

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Se vor cerne coachii cu adevarat profesionisti de cei care isi inchipuie ca fac coaching. Iar clientii vor fi mult mai familiarizati cu principiile si procesul de coaching. Vad o crestere de peste 60% a cererii de coaching.

Custom Design
x