Daniela Costea

Interviu cu Daniela Costea – Love & Relationship Coach

Author:

9 octombrie 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.
Va invit acum sa cititi interviul cu Daniela Costea – Love & Relationship Coach.

Care este citatul tau favorit?

„Misiunea mea in viata nu este doar sa supravietuiesc, ci sa prosper, si sa fac acest lucru cu pasiune, compasiune, umor si stil”- Maya Angelou

Cum ai descoperit coachingul?

Am descoperit coachingul in urma unei invitatii de a participa la un seminar de coaching organizat in Austria, invitatie pe care am primit-o pe mail de la un coach pe care nu-l cunosteam si care presupun ca m-a gasit intr-o baza de date oarecare. Nu am reusit sa ajung la seminar, dar acela a fost momentul care a declansat dorinta mea de a invata cum sa fiu un bun coach si mentor pentru acele persoane care ar putea sa beneficieze de experienta mea de viata, de disponibilitatea si dorinta mea de a ajuta oamenii sa evolueze pe plan personal.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Consider ca acest gen de chimie este absolut necesara pentru o experienta de coaching reusita, atat pentru client, cat si pentru coach.

Care este filozofia ta de coaching?

Invata sa vorbesti mai putin despre tine, dar sa fii un bun ascultator.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Abilitatea de a comunica liber si deschis, dorinta de a contribui la evolutia personala a clientului si capacitatea de a fi prezent in totalitate in timpul interactiunilor cu clientul.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Sa fie deschis pentru a invata tot timpul ceva nou in domeniul coachingului si dezvoltarii personale, sa fie pregatit pentru o munca sustinuta si nu foarte usoara, sa faca coaching din pasiune.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Coachingul m-a facut sa inteleg ca nu este niciodata prea tarziu ca sa-ti gasesti drumul adevarat in viata si sa-l urmezi cu pasiune.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Prezenta.

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Cred ca romanii au inceput sa adopte tot mai mult ideea ca o viata implinita inseamna mai mult decat bunastarea materiala si sa caute metode si mijloace pentru a se dezvolta pe plan personal. Piata de coaching este inca la inceput, dar sansele ca aceasta ocupatie sa ia amploare sunt considerabile.

 

Custom Design
x