cristina eremia coach

Interviu cu Cristina Eremia – Career & Team Coach

Author:

5 decembrie 2012 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

 

Va invit acum sa cititi interviul cu Cristina Eremia – Career & Team Coach.

Care este citatul tau favorit?

 „People are like diamonds, they hide shining qualities beneath a rough exterior.” Juvenal

Cum ai descoperit coachingul?

In 2007, pe cand lucram la Wilson Learning, companie internationala de training si consultanta. Eram responsabila cu curricula de Leadership ce includea cursul „Coaching for Performance”. Ma interesa coaching-ul si anterior dar atunci am inceput sa-l studiez temeinic si sa incep sa aplic ceea ce invatam.

 

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Destul de importanta. Conform cercetarilor in domeniu si a experientei personale, in generarea proceselor de schimbare conteaza foarte mult calitatea relatiei coach-client, iar rezonanata dintre cei doi faciliteaza construirea unei relatii transformative.

Care este filozofia ta de coaching?

Cand te simti acceptat total si inteles cresti natural catre lumina pe care ti-o alegi. Coaching-ul ofera acest cadru securizant, acompanierea proceselor de transformare pentru ca sa-ti constientizezi si utilizezi toate resursele interne si externe, pentru a-ti construi viata pe care o doresti.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Prezenta, intuitia, profunzimea.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Cunoaste-te pe tine si lucreaza cu tine – cu un coach senior si in grupuri de dezvoltare personala, exerseaza-te in grupuri de peer-coaching, inainte de a lucra cu clientii.

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Cel mai impresionant e procesul unui client care in doar 3 sesiuni de coaching de cariera, dupa ce si-a conturat clar viziunea job-ului ideal si strategiile de cautare, a gasit chiar ceea ce isi dorea, dupa toate criteriile alese de el.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Sa aiba o formare completa, nu numai de coaching ci si dezvoltare personala.

Sa aiba experienta de lucru variata.

Sa simti rezonanta cu coach-ul si sa te bazezi pe intuitia ta.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

In primul rand m-am schimbat pe mine devenind mai creativa, cutezatoare, continatoare, profunda in intelegerea vietii si a celorlalti oameni. In al doilea rand mi-am schimbat cariera devenind antreprenor, asumandu-mi integral responsabilitatea vietii mele. Am crescut treptat (si continui) bucurandu-ma de realizarile mele si de rezultatele clientilor care isi asuma si ei propriile procese de crestere constienta, pentru a avea viata pe care o viseaza.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Transformare

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Piata de coaching este in crestere, atat ca awareness cat si din punct de vedere al cererii si ofertei. Cred ca va continua evolutia ajungandu-se la un grad mai mare de intelegere a procesului si beneficiilor, mai multa structurarea a pietei si selectivitate in alegerea coach-ului, crestere a cererii de servicii de coaching.

 

 

Custom Design
x