coach-coravu-costel

Interviu cu Costel Coravu – ACC

Author:

26 martie 2012 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviuri

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

Va invit acum sa cititi interviul cu Costel Coravu care a obtinut titlul de Asociate Certified Coach de la International Coach Federation. Costel este si Presedinte (2012-2013) al Asociatiei Romane pentru Coaching.

 

Care este citatul tau favorit?

„Fericirea este atunci cand ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci sunt in armonie” – Mahatma Gandhi

Cum ai descoperit coachingul?

Prin intermediul unor colegi din cursurile de dezvoltare personala organizate de Landmark Education.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Este foarte importanta, pentru ca doar asa clientul se simte confortabil in a fi autentic si a spune adevarul. Altfel informatiile date de el vor fi distorsionate si in consecinta si procesul de coaching va fi asemenea.

Care este filozofia ta de coaching?

Filozofia mea de coaching se regaseste in modelul meu de coaching intitulat „ AHA „ ( Awarness = Constientizare, Heart commitment ( Un angajament emotional ), Action ( Actiune ).

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Sa ii pese de ceilalti, sa creada in ei, sa aiba o credinta puternica.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Practica, practica, practica .

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

„Am avut multiple teluri, cel mai important fiind sa imi contruiesc increderea in mine ca si coach incepator si sa identific barierele care ma impiedicau sa ajung acolo. Si DA, cu ajutorul lui Costel am fost in masura sa am introspectii foarte puternice si o crestere personala impresionanta .

Am facuti pasi gigantici catre o noua perspectiva, trecand de la a ma simti si actiona ca o victima la a  simti  controlul si libertatea alegerii in viata mea, puterea din mine!!. Am fost in masura sa merg inainte cu incredere, … am inceput sa imi dezvolt propriile unelte de coaching si sunt sigura ca a fi coach va fi o parte din activitatea mea din domeniul sanatatii.

Am obtinut un nivel nou de constienta de sine, sunt in masura sa vad alegere, usurinta, bucurie si provocare acolo unde inainte vedeam numai blocaje in calea unui viitor pozitiv.

Costel este bland, introspectiv si daruit cu abilitatea de a ajunge la cauzele profunde ale blocajelor personale.  Spiritul sau deschis, si simtul umorului mi-au inlesnit introspectia din ce in ce mai profunda cu fiecare intalnire, fara frica. El demonstreaza un sprijin sincer si furnizeaza feedback saptamanal , dupa fiecare sedinta, pentru a ma ajuta sa reflectez in continuare asupra a ceea ce am discutat in timpul lor. Cred ca este exceptional de bun ( I think he is a GEM ) !!”

Pam Hawkins, SUA

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Ma abtin de la a face recomandari. L-as intreba ce ar astepta el de la un coach.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Mi-am descoperit vocatia si misiunea in viata: coaching-ul. Din acel moment viata mea a devenit o calatorie plina de inspiratie, bucurie si implinire.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Empowerment.

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Va creste in mod spectaculos.

Custom Design
x