alexandra-articole

Fericirea, cea mai importanta calificare din viata!

Author:

10 mai 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Evenimente

un articol de Alexandra Weiss

 

Joi, 8 mai 2014, a avut loc o noua intalnire Coaching Support Group Bucuresti a carei tema principala a fost FERICIREA. Invitata speciala a evenimentului, Adriana Postavaru, a incercat sa ne impartaseasca din entuziasmul si pasiunea sa pentru acest subiect.

Pentru inceput, un pasaj din cartea „Micul Print” redat de catre Adriana a condus discursul catre o intrebare esentiala cu care ne confruntam cu totii zi de zi: „Ce cautam?”. O cariera, o familie, o casa? Orice vis am avea, el reprezinta, in esenta, calea spre fericirea noastra. Insa, de multe ori, fiecare dintre noi ajunge in situatia in care uita sa caute fericirea acolo unde ii este locul, uita sa invete de la cei din jur si, astfel, ajunge sa rateze miracolul din viata sa. Un studiu Gallup arata ca 50% din adultii din SUA au un entuziasm scazut de a face orice.

Pe parcusul evenimentului am reusit sa descoperim cu placere care sunt avantajele si cum ne manifestam atunci cand suntem fericiti: suntem mai concentrati, mai putin stresati, mai sociabili, energici, creativi, dar si mai sanatosi.

Factorii care influenteaza fericire sunt:

10% circumstantele/situatiile de viata (pe termen scurt)

40% alegerile noastre/actiunile/comportamentele

50% factorii prestabiliti/predispozitiile genetice

Cateva obiceiuri care aduc fericirea prezentate de Adriana au fost: sa lucrezi cu pasiune, sa-ti exprimi recunostinta, sa faci zilnic ceva pentru tine, sa cultivi optimismul realist. Totodata, exista si obiceiuri care raspandesc nefericirea precum: sa te razbuni, sa te compari cu ceilalti, sa analizezi excesiv, sa critici excesiv. Din acest motiv, invitata noastra a adus in discutie asa-numitul „Ciorchine” al fericirii ce cuprinde altruismul, pacea interioara, puterea, curajul, dar si „Ciorchinele” nefericirii ce inglobeaza egoismul, invidia, comparatia, frica, judecarea.

In final, Adriana a venit cu una dintre cele mai benefice metode pentru a-ti descoperi formula personala de fericire, si anume 111 Dorinte (tehnica Agenius).

A doua parte a intalnirii a constat in gruparea tuturor participantilor intr-un grup MasterMind, in cadrul caruia fiecare dintre noi a avut parte de numeroase resurse utile extrase din experientele celor din jur.

Evenimentul Coaching Support Group Bucuresti, ramane in continuare pentru mine o sursa importanta de inspiratie si informatii noi, prin urmare, astept cu entuziam urmatoarea intalnire!

 

 

Custom Design
x