Demetra Cucueanu

Factorul timp al succesului – un articol de Demetra Cucueanu

Author:

25 septembrie 2012 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

 

Cum este cand iti doresti ceva cu adevarat?
Cand a pompat atata adrenalina inima ta ultima data, incat sa fi mutat muntii din loc fara a simti nici cel mai mic efort?523374_411596988867896_2105298350_n
Cum ar fi daca ar fi?
Si cum ar fi daca ar fi in cel mai scurt timp?
Ca si cand ai plonja intr-o viata diferita in care stai pe cea mai eleganta plaja si bei cel mai fin cocktail sub un palmier urias, bag seama ca nimic nu conteaza, pentru ca tu traiesti in realitatea ta, esti deja acolo unde simti… auzi… vezi…
Si acum incepe provocarea, pentru ca daca te pierzi in imaginea creata, devine doar o iluzie (stii doar, te-ai mai ratacit pe acolo) si cand te reconectezi la realitate poti fi prins si incatusat de un aici si acum diferit de ceea ce iti doresti si pe care nu l-ai pus in ecuatie.
Ori tu meriti mai mult, te-ai pregatit pentru succes! Adu-l in prezent!
Conexiunea cu prezentul e cu atat mai rapida cu cat suprapui dorinta clipei, identifici emotia si o inradacinezi la nivel celular conectandu-ti mintea la subconsient pe traseul instinctului…
Cineva, o persoana care a reusit din plin in viata, mi-a zis deunazi ca percepe procesul de coaching ca o joaca de copil. Dintr-o anumita perspectiva chiar avea dreptate!
Ati privit vreodata vreun copil in timp ce se joaca? Cat de reala este lumea pe care o creeaza, cata implicare si cata dedicatie?
Are el indoieli in privinta scenariului, asupra rolului pe care il joaca? Are vreo dificultate in a planifica si a duce la capat jocul? Intampina greutati in comunicare?
Ati observat cat de increzator e si cum traieste in aici si acum, bucurandu-se de rezultate?
Stand de vorba cu acea persoana de care va spuneam observam usurinta cu care crea si se bucura, daruirea si implicarea in noi proiecte, pe care probabil le-a completat si le-a pus pe roate.
Sa citez acum un client, adult, care a dorit sa aiba o perspectiva asupra coachingului si mi-a dat feedback dupa o sedinta de 30 minute: “Acum inteleg, un coach te ajuta sa-ti vizualizezi visul, te indeamna sa-ti stabilesti care sunt pasii pentru a ajunge la el, sa-ti stabilesti prioritatile in functie de planul care il ai, nu te lasa sa lancezesti, sa-ti amani pasii sau sa te dai batut, te face sa intelegi ca totul este posibil daca vrei cu adevarat, te indeamna sa depasesti obstacolele, te ajuta sa ai incredere in tine si in fortele proprii.
As mai putea adauga faptul ca te ajuta sa te valorizezi si sa te pui in prim-plan.”
Aceasta este perceptia lui, fireste, dar, din ceea ce a spus el, care este cuvantul pe care nu il cunoaste un copil? Amanarea, intalnit mai sus si sub forma de “lancezire”.
Cum il invata el in devenirea lui de adult de il stie atat de bine? Merita sa ne gandim la asta…
Cum este cand ai ajuns fara amanari unde iti doresti, cum este cand este, ce ai lasat in urma, ce atuuri ai?
In mod sigur, unul din ele este sustinerea oferita de un coach care te ajuta sa sari direct in solutie, si asta in timp util!
Antreneaza-te sa ajungi acolo unde vrei, provocator de repede!

Coach Demetra Cucueanu
Meet Your Excellence

 

 

 

Custom Design
x