femeie-privind-in-oglinda

Dusmanul din oglinda

Author:

18 noiembrie 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Resurse

 

Devenim adesea cei mai mari dușmani ai noștri, făcând alegeri neinspirate, cedând unor momente de rătăcire, unor clipe de promisiune sau de speranță. Promisiune și speranță a ce? A unor momente care, atunci, pe loc, creează magia care alungă noaptea, ne duc pe tărâmul unei fericiri promise. Cum știm dacă sunt reale acele clipe? Cum știm că reprezintă cu adevărat ceea ce ne dorim? Cum știm că sunt semnificative pentru noi și nu se sfârșesc ca un fum în vânt? Cum știm că acele momente sunt exact ceea ce avem nevoie, că ne vor face mai buni sau – de ce nu? – mai fericiți?

 

De multe ori alegem ceea ce ne este la îndemână, fără să ne gândim prea mult dacă este și lucrul de care avem într-adevăr nevoie… Ne apare o anumită situație atractivă în viață, iar noi întindem mâna și o prindem fără să ne adresăm prea multe întrebări… În chip firesc, alegerea făcută ne conduce pe un anumit drum… Dar dacă am fi refuzat-o? Dacă am fi trecut pe lângă ea fără să o vedem? Cu siguranță, altele ar fi fost trăirile și poveștile noastre!

 

Dincolo de ideea pentru care am militat deja în alte articole, cum că ni se întâmplă exact acele lucruri de care avem nevoie, că toate întâmplările din viața noastră vin exact la timp, fiind o trambulină spre evoluție și dezvoltare, că din tot ceea ce ne oferă viața avem de învățat o lecție, rămâne întrebarea dacă este absolut necesar să trecem prin toate sau să repetăm anumite experiențe. Se spune că primim în viață exact lucrurile / evenimentele de care avem nevoie pentru a ne identifica minusurile și a putea medita la felul în care le putem depăși. Dar… cum știm dacă, pe termen lung, nu ne produc o suferință, pe care, dacă am fi fost mai vigilenți, am fi putut-o evita?

 

Ei bine, consider că, în acest caz, ar fi de meditat la câteva întrebări.

  1. Ce consecințe pe termen lung va avea, pentru tine, această alegere?
  2. Cât de mult alegerea făcută este în concordanță cu valorile tale?
  3. Ce este cu adevărat important pentru tine?
  4. Cât de mult, alegând această cale, vei duce o viață în concordanță cu ceea ce ești tu?
  5. Cât de des îți spui ”Ăsta nu sunt eu!”? Și, nu în ultimul rând, cât de des, prin ceea ce faci, îți devii propriul dușman?

 

Căci cum poți fi fericit dacă nu trăiești în armonie cu valorile tale, dacă alegerile și comportamentele tale nu sunt în concordanță cu tine? Altfel spus, te împotrivești ție însuți, naturii tale, devenind prin consecințele / rezultatele obținute, cel mai mare dușman al tău…

 

Camelia Onu, Life Coach

Custom Design
x