pandemie-646x404

Despre pandemie… si-atat!

Author:

29 mai 2020 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

Printre proiecte, dead-line-uri și planuri de viitor, a venit, dintr-o dată, pandemia!

Ne-a scos din zona de confort, ne-a ”rezolvat probleme” precum transportul copiilor la școală sau timpul prea îndelungat petrecut la coafor, forțându-ne să petrecem mai mult timp cu familia și cu noi înșine.

 

O parte dintre noi s-au bucurat, la început, că vor avea timp să facă toate lucrurile pe care le-au tot amânat (citit, vizionări de filme etc.), însă, în curând au sesizat cu toții că ”a sta acasă” nu este deloc o sarcină ușoară!

Activitățile s-au mutat în online, consumându-ne mai mult efort decât dacă s-ar fi desfășurat față în față, iar interacțiunea cu oamenii din afara familiei s-a dovedit a fi imperioasă!

 

În fond, am obținut ce-am vrut! Și atunci care e problema, de fapt? Cât de mult ne lipsește echilibrul? Căci pandemia nu a făcut decât să ne mute de la un pol al vieții noastre la celălalt, făcându-ne, poate, să conștientizăm că avem nevoie de câte ceva din toate: avem nevoie și de dragoste și de activitate și de plecări de acasă și de interacțiuni cu străinii și de timp petrecut cu noi înșine; că e necesar să ne hrănim în aceeași măsură și inima și creierul și corpul!

 

Tu ce-ai făcut pentru tine în perioada asta? Care parte a ta ai hranit-o mai mult? Ce-a rezultat? Ce ți-ai dori? Ce-ți propui pe viitor? Ce a devenit prioritar pentru tine?

 

Aflați în izolare, zilele semănau unele cu altele până la identificare! Era imperios necesar ca echilibrul și sănătatea mentală să fie regăsite în sânul familiei (sau în singurătate), în timp ce înainte erau frecvent regăsite aiurea! Ne-am construit ancore mai mult sau mai puțin imaginare și am trăit cu speranța zilei de mâine. Au ieșit la iveală toate fricile și frustrările noastre, iar o parte dintre noi au optat pentru activități radicale.

 

Tu cum ți-ai petrecut pandemia? Pentru ce activități ai optat? Cum te vei bucura de libertate? Care ar fi prioritățile tale? Cum te vei raporta de acum înainte la vechile probleme (stres, dead-line-uri)? Și, nu în cele din urmă, ce ai face dacă ai ști că mai ai doar o lună de trăit?

 

Camelia Onu, Life Coach

 

Custom Design
x