alexandru frumosu

De ce sa lucrezi cu un coach? – un articol de Alexandru Frumosu

Author:

2 aprilie 2012 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

 

Decizia de a angaja un coach poate conduce la o experienta care va poate modifica viata. Primul pas este cel de a intelege si aprecia exact ceea ce coaching-ul reprezinta si ce poate face pentru dumneavoastra.

 

Multi clienti angajeaza coach-i cand trec printr-o perioada de transformari in viata – cand doresc sa realizeze schimbari, sa atinga anumite obiective sau sa isi cladeasca stilul de viata pe care si l-au dorit dintotdeauna. In anul 2009, Harvard Business Review a demarat un studiu pentru a releva principalele motive de angajare ale unui coach. Rezultatele acestui studiu au fost, dupa cum urmeaza: 48% din clienti doresc sa-si exploateze la maxim potentialul sau sa beneficieze de o tranzitie mai facila, 26% doresc ca coach-ul sa reprezinte un punct de sprijin, iar 12% ca coach-ul sa remedieze comportamentul deviat de la normal.

 

Colaborarea cu un coach experimentat ce se implica in fortificarea dumneavoastra in vederea crearii si realizarii vietii dorite reprezinta un instrument puternic. Veti invata sa va inventariati viata, sa descoperiti unde anume va aflati si unde doriti sa ajungeti.

 

Mult prea adesea nu suntem capabili sa realizam anumite lucruri deoarece pierdem din concentare sau din avant. Uneori, ne lipseste doar o strategie. Cand va impartasiti scopurile si visele cu cineva total implicat in a va sprijini si a va ajuta sa obtineti ce doriti, se pot petrece lucruri minunate.

 

Un coach va va ajuta sa dezvoltati o strategie si creeaza un spatiu lipsit de prejudecati de la care puteti porni, in timp ce va mentineti responsabil si evoluati. Veti regasi exact claritatea din gandire care simtiti ca va lipseste.  In timpul procesului de coaching, va veti fortifica fundamentele personale, veti descoperi ce nevoi aveti si veti incepe sa dobanditi maretie in viata dumneavoastra. Cand va concentrati atentia si realizati actiuni bine gandite, veti realize rezultate exceptionale.

 

Colaborarea cu un coach reprezinta o calatorie in auto cunoastere si dezvoltare personala…este distractiva si interesanta si veti fi inspirati sa realizati lucruri la care niciodata nu v-ati fi gandit. Va veti simti provocati sa meregeti mai departe de punctul unde ati fi avut curajul in trecut. Veti invata in mod concret cum sa integrati viziunea in viata dumneavoastra si aceasta se va transforma semnificativ.

 

Iata cateva aspecte care va pot ajuta sa intelegeti mai bine ce face de fapt un coach. In primul rand, acesta nu este un psihiatru. Coach-ii nu sunt pentru persoane cu probleme psihice severe care necesita tratament medical, ci colaboreaza cu personae sanatoase cu mentalitati sanatoase, care sunt pregatiti sa treaca la urmatorul nivel din viata. Ei sunt alaturi de clienti in calitate de parteneri confidentiali, obiectivi si impartiali pentru a-i ajuta sa isi vizualizeze obiectivele si sa fundamenteze bazele pentru atingerea acestora.

 

Coach-ul poate fi privit, de asemenea, ca un suporter obiectiv. Persoanele care au intr-adevar succes nu sunt inconjurate de o multime de oameni care ii aproba si care le spun exact ce isi doresc sa auda, indiferent de rezultatul real al evenimentelor.

 

Coach-ul dumneavoastra va va ajuta sa corectati pasi pe care ii urmariti in procesul care va poate uneori purta mai departe de rezultatul final…scopul dvs.!

 

Coach-ii nu va sunt nici prieteni si nici membri de familie, ci sunt instruiti sa actioneze precum niste confidenti impartiali care doresc sa se asigure de faptul ca veti reusi in incercarea dvs. de atingere a obiectivelor pe care vi le-ati propus.

 

Coach-ul va va tine responsabil de rezultat pentru ca succesul dumneavoastra este si succesul sau. Acest lucru inseamna ca daca sunteti intr-adevar dedicati dezvoltarii dumneavoastra  personale si imbunatatirii calitatii vietii, veti dori sa angajati un coach.

 

Coach-ul ofera motivatie si asterne un fundament pe care impreuna veti cladi calea catre succesul dumneavoastra. Dar, asemeni unui atlet, daca nu sunteti pregatiti sa depuneti efort si timp, veti irosi atat timpul dumneavoastra., cat si pe al sau. Coach-ul va tine responsabil pentru indeplinirea obiectivelor zilnice, saptamanale si lunare pentru a va maximiza potentialul si pentru a atinge mai rapid succesul asteptat.

 

Puterea dumneavoastra se afla chiar in angajamentul luat fata de dumneavoastra insiva. Dumneavoastra sunteti invingatorul propriei vieti si dumneavoastra trebuie sa va creati o viata pe care sa o iubiti. Din acest motiv, un coach reprezinta acel impuls care va va conduce exact unde doriti.

 

 

Custom Design
x