Carmen Moisescu

De ce Coaching spiritual?

Author:

30 martie 2012 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

 

In lumea din ce in ce mai complexa in care traim suntem nevoiti sa gasim noi solutii, sa transcendem vechile moduri de a vedea lucrurile, de a actiona si de a le infaptui. Suntem nevoiti sa descoperim noi modalitaţi de a ne relationa si de a munci… pentru ca vechile metode nu mai dau rezultate pe termen lung…iar acea implinire dupa care tanjim, o gasim doar pentru scurte perioade de timp… apoi o luam din nou de la capat, catre noi obiective mobilizatoare.

Coachingul traditional este fantastic in stabilirea obiectivelor care iti vin din minte. De obicei aceste obiective sunt in jurul lui “vreau mai mult”, “sa fac mai mult” si se ating cu un efort de vointa si incrancenare. Acest gen de abordare creaza in timp, tensiuni care produc epuizare si dezechilibre in corpul tau precum si multe domenii ale vietii .

In ultima vreme tot mai multi oameni se deschid spre spiritualitate nu neaparat dintr-o moda, ci dintr-o cautare sincera pentru a gasii raspunsuri la toate astea si pentru a simtii ca viata lor poate fii implinitoare si plina de sens.

Am devenit coach nu pentru ca mi-am propus, ci ca o curgere fireasca pe drumul propriei evolutii personale. In 2007 eram deja coach. Eu mi-am fost primul meu client, si-mi sunt si acum cel mai fidel si sincer client al meu.. Nu mi-a placut niciodata sa ma mint si sa  ma imbat cu apa rece, asa ca am fost nevoita sa admit ca tehnicile mental emotionale, vizualizarile creatore si afirmatiile positive, sunt bune insa nu dau rezultatele scontate pe termen lung. M-am uitat la viata mea si am fost nevoita sa admit ca nu e mai senina si mai implinitoare. Daca aveam succes in cariera dimensiunea relationala isi facea de cap si invers. Nu reuseam sa traiesc simultan implinire si satisfactie in toate ariile vietii mele.

Am continuat sa caut cai si metode care sa functioneze, asa ca am ajuns  sa ma deschid spre spiritualitate, sa caut solutiile acolo…am intalnit maestrii si am lucrat cu oameni sprirituali …am fost la cursuri, retrageri, in tara si in strainatate… si am simtit pe piele prorie cum este sa treci de la o abordare mental emotionala, la una centrata pe fiinta… care in acelasi timp, tine cont de ansamblu. Am invatat sa fiu constienta si presenta la mine si in viata mea si asta a adus o schimbare calitativa a vietii mele.

Cand am inceput sa integrez dimensiunea spirituala in coaching, ea a condus catre rezultate semnificative in lucrul cu mine si clientii mei. Schimbarile produse au fost durabile, transformarile incredibile, directiile si obiectivele pe care inveti sa ti le stabilesti devin implinitoare. Masura impactului acestor transformari, se reflecta in calitatea vietii traite, gradul de satisfactie si implinire, zambetul de pe fata si seninatatea din privire.

Coachingul spiritual, transformational este orientat pe autocunostere. Inveti sa treci dincolo de ceea ce stii deja, inveti sa-ti folosesti mintea si emotiile in mod corespunzator ca pe niste instrumente pentru ceea ce vrei sa obtii. Te ancorezi si conectezi cu corpul tau si cu energia ta. Trezesti in tine constienta si constiinta a cine esti si ce este cu adevarat benefic si implinitor pentru tine. Inveti mai ales sa descoperi ceea ce vrei cu adevarat. Crezi ca stii asta?

Daca traiesti viata pe care o traiesti si ai ajuns in situatiile in care esti acum , este tocmai pentru ca ai tinut cont doar de vocea din capul tau, de ratiunea ta…care te-a “manat” indreptatit spre cele mai “tentante” obiective. Ai lasat pana acum ca tendintele tale inconstiente si emotiile tale sa-ti conduca viata si ai tinut cont doar de aceasta, este “parte umana” /egoul tau. Natura egoului este sa ne tina separati, blocati in noi insine, sa traim sentimente de izolare, nesiguranta, frica sau poate pe cele de putere, incrancenare sau furie. Toate aceste trairi sunt semne ca suntem deconectati de la sursa noastra, de la noi insine, de la esenta noastra.

Fiecare dintre noi ajungem la un moment dat sa admitem, si sa ne reconectam cu “partea spirituala/divina” din noi…sa ne reamintim si descoperim cine suntem…sa ne deschidem spre acea realitate mai inalta decat noi, care este in noi si dincolo de noi…care ne cuprinde si din care facem parte. Ea este singura care poate sa ne conduca la ceea ce ne dorim cu totii: o viata care merita traita, implinire, satisfactie, multumire.

Avem nevoie de ambele parti ale nostre, ele nu se exclud una pe alta, ci se completeaza si se sustin. Va fii nevoie doar sa invatam sa ascultam vocea fiintei si adevarul nostru interior.

Coachingul spiritual, transformational este pentru toti cei care aleg sa treaca de la limitatre, durere, frica la implinire, abundenta si fericire.

Il recomand tuturor si nu in ultimul rand top managementului. Oamenii acestia sunt niste fiinte extraordinare, au calitati exceptionale care i-au facut indreptatit sa ajunga in varf. Pretul pe care il platesc in acest moment fiind prinsi” in 1000 de activitati, este cam mare, dupa parerea mea…se confrunta cu stres si tensiuni, cei mai multi sunt deconectati de la corpul fizic si ignora semnalele pe care acesta a inceput sa le dea, organismul traieste o stare de epuizare fizica, pentru unii au inceput sa apara probleme de sanatate, se confrunta cu disfunctinalitati in relatia de cuplu sau in familie.

Strategiile pe care le folosesc pentru ca sa descarce tensiunile acumulate in dimensiunea profesionala, sunt mai putin “ecologice” si pe termen lung si mai aducatoare de probleme: viata dezordonata, socializare excesiva, mancare nesanatoasa, cafea, alcool, tigari, relatii extraconjugale etc. Cei dintre ei care se decid si se hotarasc sa lucreze cu ei insisi, se schimba pentru totdeauna… si schimba mediul si viata a zeci de oameni, impactul influentei lor asupra mediului, oamenilor, companiei, este uluitor si incredibil. Schimba vieti, deschid noi directii.. Asa ca daca urmarim transformari profunde, salturi calitative la nivel de societate, prosperitate, abundenta, armonie putem incepe de aici.

A fii spiritual inseamna sa stii Cine esti!

Totul in aceasta existenta are rolul de a te invata sa te cunosti mai bine. In viata nimic nu este intamplator. Tot ceea ce vine spre tine poate folosit pentru a te transforma si evolua.

Responsabilitate ta pe acest pamant esti tu insuti si calitatea vietii pe care o traiesti!

 

Custom Design
x