Cristina Eremia

Curajul de a-ti trai propria viata

Author:

9 octombrie 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

 

Singura constanta si certitudine a vietii este schimbarea. Noi o traim demult, fiind intr-o permanenta tranzitie sociala, politica, economica… Dar cat de mult ne place ea?

Cautam constant un confort, cautam stabilitate si echilibru. Dar viata ne poarta mereu pe valurile sale, cand sus, cand jos, prin unde limpezi si linistite sau curente amenintatoare.

Cum raspunzi provocarilor vietii? Cu cat curaj infrunti schimbarea? In ce masura o provoci chiar tu?

S-au spus si scris multe despre Steve Jobs, in special recent, odata cu trecerea sa. El e un om care ne-a transformat viata prin creatiile si viziunea inovativa, manifestate in crearea si conducerea firmelor Apple, Pixar, NeXT, pe care le-a dus catre rasunator succes, revolutionand PC-urile, animatia, muzica, celularele, tabletele IT si continutul digital. Cu siguranta un om caruia nu i-a fost frica de schimbare ci a fost mereu bun prieten cu ea. “Oamenii care sunt suficient de nebuni ca sa creada ca pot schimba lumea, sunt cei ce fac asta.”(reclama Apple “Think different”, 1997). Si el a reusit. Ti-ai dori sa urmezi exemplul unui astfel de om?

Ce inseamna sa-ti traiesti propria viata? Sa faci ceea ce iti doresti cu adevarat, eliberandu-te de conditionarile si limitarile mediului, de introiectiile sociale, dand la o parte vocile care ti-au tot spus ce “trebuie” sa faci tu in viata. Sa provoci schimbarea, transformand tu mediul in care te afli. De multe ori cresterea si transformarea interioara se produc de la sine, tot ce ai de facut e sa dai la o parte caramizile care astupa curgerea naturala a izvorului. Cu increderea ca vei gasi “apa vie”.

Iata cateva intrebari care sa iti sustina un proces interior de self-coaching. Pe mine genul asta de reflectie m-a ajutat in a face tranzitia intre ceea ce profesam partial si a face doar ceea ce iubesc cu pasiune: coaching-ul.

Cat de multumit esti cu ceea ce esti si faci in prezent?

Care este vizunea ta asupra vietii si domeniului tau profesional?

Cum o manifesti in ceea ce faci? Ce altceva mai poti face pentru a o concretiza?

In ce masura te aduci pe tine in ceea ce faci?

Ce ai tu unic si poti exprima in munca ta, transformand-o?

 

Si nu uita cuvintele lui Steve:  Nu exista niciun motiv pentru care sa nu-ti urmezi inima. Timpul tau este limitat, asa ca nu il pierde traind viata altcuiva. Nu lasa zgomotul opiniilor altora sa iti inabuse vocea interioara. Si cel mai important: sa ai curajul sa iti urmezi inima si intuitia. Ele stiu cumva ce anume vrei sa devii. Orice altceva e secundar.

Tu ce vrei sa schimbi in viata ta incepand chiar de azi, pentru a raspunde chemarii vocii tale launtrice?

 

 

Custom Design
x