irina-kuhlmann

Cum sa devii un leader pe care oamenii doresc sa-l urmeze

Author:

24 martie 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Evenimente

 

Poate ai auzit deja despre “leadershipul autentic”. Carti, cursuri de leadership si chiar afaceri intregi au fost construite pe acest concept.

Ce este leadership-ul autentic? Ce face cu adevarat un manager sa fie un leader autentic si de ce se merita sa devii unul? Sunt multe si diferite intrebari si raspunsuri legate de acest subiect. E mai usor sa identifici leaderii autentici decat sa definesti ce ii creaza.

Leadership-ul zilelor noastre este foarte diferit de leadership-ul generatiei parintilor nostri. Vechiul stil de “top-down” management nu mai functioneaza. Angajatii doresc ca munca lor sa conteze si sa fie apreciata, doresc sa creada in oamenii care ii conduc.

Datorita acestor asteptari este vital pentru leaderi sa stie cum sa inspire pasiune si incredere oamenilor pe care ii conduc.

In cele mai dese cazuri oamenii lucreaza cu daruire alaturi de un leader autentic. Spiritul de echipa si loialitatea care se formeaza se propaga in intreaga organizatie, rezultand intr-un moral inalt si producand rezultate extraordinare.

Leadership-ul autentic poate inspira oamenii sa mearga in aceeasi directie, sa-si desfasoare activitatea intr-un mod corect si eficient, sa comunice si sa colaboreze. Leaderii autentici inspira incredere echipei lor, astfel incat oamenii sunt mai dispusi sa gaseasca atat problemele care apar cat si solutiile pentru rezolvarea lor, in loc sa le ignore.

Dar cum poti conduce intr-un mod autentic? Ce implica asta?

Nu exista un raspuns foarte usor la aceste intrebari, pentru ca inseamna foarte multe lucruri diferite si implica diverse abilitati, actiuni si comportamente.

Asemenea lucruri nu pot fi invatate din carti si seminarii. Ca sa poti conduce prin influenta trebuie sa-ti cunosti propriile capacitati, sa ai incredere in tine si creativitatea ta, iar felul in care te raportezi la ceilaltite examina indeaproape, redefineste-ti valorile de baza si aliniaza-le cu ce stii ca este corect si potrivit.
As vrea sa impartasesc cu tine cateva idei care te vor inspira pe drumul tau spre leadership-ul autentic.

– Leadership-ul autentic nu are nimic de a face cu titlul de pe cartea ta de vizita sau marimea biroului in care lucrezi si nici cu tonalitatea vocii si cuvintele pe care le folosesti. Nu are nici o legatura cu banii pe care ii castigi sau hainele pe care le porti. Leadership-ul autentic este o filozofie, o atitudine, o stare a mintii. Tine de persoana care esti.

– Ca sa devii un leader excelent mai intai trebuie sa devii o persoana excelenta. Nu poti conduce pe altii daca nu te poti conduce pe tine. Multi devin victime ale circumstantelor in care se afla in loc sa le resolve, tocmai pentru ca le lipseste acea putere interioara care caracterizeaza un adevarat leader. Asadar incepe prin a te examina indeaproape, redefineste-ti valorile de baza si aliniaza-le cu ce stii ca este corect si potrivit.

– Construieste-ti relatii profunde cu echipa ta. Daca te focalizezi doar asupra rezultatului excelent pe care il doresti in urma realizarii unui proiect si ignori oamenii implicati, rezultatul nu va fi cel mai bun.

Iata si cateva abilitati ale leaderilor autentici:

– Isi spun constant parerea proprie, pentru ca ei cred in ea si cred in ei insisi.
– Au un moral ridicat – se tin de cuvant si se aliniaza valorilor lor cele mai importante. Sunt nobili, buni si drepti.
– Sunt curajosi – aleg calea cea mai corecta si nu cea mai usoara.
– Conduc cu inima si lasa ceva in urma lor. Adauga valoare celor cu care vin in contact.
– Sunt visatori – vad tot ceea ce vad si ceilalti dar gasesc posibilitati si solutii diferite. Folosesc timp pentru reflectare.
– Prefera sa faca lucrurile in mod excelent si nu perfectionist.
– Au grija de ei – mananca sanatos, fac miscare si au grija de corpul lor. Lucreaza continuu cu mind-setul lor, cu gestionarea gandurilor si emotiilor. Stiu sa focalizeze si sa-si canalizeze energia asupra a ceea ce este mai important.

Mi-as dori ca toti managerii si persoanele cu pozitii executive, indiferent de nivelul la care se afla, sa devina leaderi autentici. Acest lucru le-ar aduce o stare de implinire si rezultate extraordinare atat lor cat si celor din jurul lor.

De aceea am creat un program de coaching pentru dezvoltarea abilitatilor de leadership:

“The Quantum Leader – Lead with Insight” care da rezultate excelente in doar 90 de zile.

Acest Program te va ajuta:
– Sa iei o atitudine ferma, sa devii un model de eficienta si productivitate, astfel incat sa nu mai experimentezi haosul si crizele care iti domina ziua.
– Sa iti dezvolti curajul si increderea de a face ce iti spune focul tau interior si intuitia, de a lua deciziile corecte.
– Sa descoperi calea armoniei interioare si a leadership-ului autentic, care inspira, influenteaza si motiveaza pe cei din jurul ta
– Sa dezvolti echipa/echipele cu care lucrezi
– Sa constientizezi in primul rand ce iti doresti cu adevarat in viata, ce iti aduce implinirea mult dorita, astfel incat sa traiesti viata pe care o doresti si nu viata care trebuie
– Sa treci la actiune ca sa atingi ce iti doresti in viata

Aplica chiar ACUM pentru sansa de a-ti transforma cariera, increderea in sine si a-ti folosi potentialul ca un leader autentic.

https://irinakuhlmann.wufoo.com/forms/da-vreau-sa-aplic-pentru-the-quantum-leader/

Odata ce ti-ai trimis aplicatia, o voi analiza si apoi te voi programa la o Consultatie de Coaching GRATUITA 1-la-1 in care sa discutam despre obiectivele tale.

Daca voi considera ca te pot ajuta si esti un candidat bun, atunci te voi accepta in program si pot incepe sa-ti ofer rezultate reale!

Viata pe care ti-o doresti incepe sa se formeze chiar de acum.
Irina,
Indrumatorul tau spre implinire

P.S. Ma adresez in exclusivitate persoanelor determinate care vor cu adevarat sa escaladeze muntii realizarii si implinirii personale, profesionale si spirituale, odata pentru totdeauna!

 

Custom Design
x