cum-poti-deveni-coach-2

Cum poti deveni COACH

Author:

6 ianuarie 2017 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Carti,Coaching

 

Top Coach va aduce in atentie cele mai utile carti pentru cei care vor sa se formeze in coaching si vor sa exceleze in aceasta noua profesie.

In acest articol va prezint cartea lui Alain Cardon „Cum poti deveni COACHNotiuni fundamentale pentru viitorii profesionisti ai coachingului„.

 

Coachingul isi face astazi loc in toate dimensiunile vietii noastre: active, sportive, familiale. Exista coachi care ne pot acompania in viata personala sau profesionala, in cariera sau la pensie, in arta si cultura, in politica, sport sau sanatate, individual, in cuplu sau in colectiv. Aproape in fiecare zi apar noi scoli de initiere in meserie, noi filiere de formare continua, noi asociatii de profesionisti, iar unui coach in devenire ii este dificil sa gaseasca ceea ce i s-ar potrivi, sa-si aleaga „vehiculul” de dezvoltare. Cum poate el gasi in noianul de informatii adesea contradictorii despre coaching sfaturile cele mai competente, modelele cele mai potrivite, scoala cea mai performanta?

 

Cartea de fata isi propune sa explice practicarea coachingului tinand cont de spiritul si originile lui, de instrumentele si de „capcanele” specifice lui, printr-un demers progresiv, deopotriva operational si conceptual, pus sub semnul rapiditatii si al profesionalismului. Invatarea practica a unui ansamblu de comportamente este impletita cu intelegerea viziunii care sta la baza lor.

 

Un coach – incepator sau cu experienta – gaseste aici o colectie de instrumente ale meseriei, precum si un vocabular care propune o serie de definitii originale si sistemice ale unor termeni din coaching.

 

Despre autor:
Alain CARDON s-a nascut în 1949, este Coach atestat de International Coach Federation. B.A. în Stiinte Sociale la Malacaster College, Minnesota, USA. Psihologia educatiei la Universitatea din Minnesota, USA. Fost membru al l’Institut Français de l’Analyse Transactionnelle (I.F.A.T.), expert al Association Progrès du Management (APM), a publicat la editura Éditions d’Organisation, consultant si coach. Conduce în prezent Méta-Système France.
Presedinte între 1976 si 1998 la Transformation SA, apoi la Méta-Système SA, a condus cabinete de formare si de consiliere transformate în prezent într-o retea internationalã de consultant independenti. Co-fondator al Mozaïk International Consultants (Paris) si profesor în acest institut de formare de coach si de supervizare de consultanti. Co-fondator al Metasystem Consulting Group Inc. (New York).

 

Pentru cei interesati de achizitia cartii click aici.

 

Custom Design
x