csg bucuresti

CSG Bucuresti – Ascultarea empatica

Author:

17 februarie 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Evenimente

 

Intalnirea CSG Bucuresti din 13 februarie 2014 a avut-o ca invitata pe Alina Roman (Trainer certificat Seneca College of Applied Arts and Technology, Canada și Franklin Covey Institute,Statele Unite) care are o experiență de peste 21 de ani in lucrul cu oamenii în companii multinaționale dar și in organizații non-profit.

Alina ne-a inspirat să investim mai mult în ascultarea empatică în cadrul relațiilor noastre și ne-a împărtăși din experiența ei de viață.

Am retinut cateva aspecte din ceea ce ne-a spus Alina si o sa le mentionez pe scurt:

  • ascultarea empatica se poate invata prin exercitiu si perseverenta
  • de multe ori folosim expresii de invalidare emotionala care nu ajuta la creearea unei relatii bune cu ceilalti; cateva exemple in care m-am regasit:  “Nu fii ingrijorat! ”, “Nu mai lua totul personal”, “Cred ca glumesti!”, “De ce faci atata caz din asta?”
  • validand emotiile celor de langa noi, demonstram ca ne pasa si ca emotiile lor conteaza pentru noi, cu alte cuvinte ei sunt importanti pentru noi; cateva exemple de validare: “M-as simti la fel daca as fi in situatia ta”, “Inteleg ce vrei sa imi spui”, “Pari un pic ingrijorat, vrei sa vorbim despre asta?”
  • oglindind emotiile celorlalti, le aratam ca suntem „pe aceiasi lungime de unda” . Ne simtim conectati cu ei si ei se simt conectati cu noi

Prin ascultarea empatica reusim sa creeam cu interlocutorul o legatura care nu tine de dimensiunea logica (mentala) ci mai mult de cea emotionala. Pe langa aceasta, ascultarea empatica este mai eficienta si astfel te ajuta sa valorifici mai bine timpul pe care il ai la dispozitie.

La traditionala tombola organizata de CSG Bucuresti Ina Dragoi a castigat cartea „Daca m-as asculta, m-as intelege” de Jaques Salome, oferita de Editura Curtea Veche si un pachet PREMIUM de promovare online pe Top Coach.

 

In partea a doua, participantii au organizat doua grupuri de „Master Mind” astfel incat, cativa dintre ei, sa poata beneficia de inteligenta colectiva pentru a gasi solutii la situatiile cu care se confrunta.

Astept cu mare interes urmatorul eveniment organizat de Coaching Support Group Bucuresti.

 

 

 

Custom Design
x