coaching-mental-camelia-onu-coperta

Coaching mental cu Camelia Onu Life Coach

Author:

2 februarie 2021 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Carti,Coaching

 

„Coaching mental. 30 de tablete pentru o viață mai bună” de Camelia Onu este o carte care, prin intermediul instrumentarului simplu al dialogului socratic, ne ajută să ne descoperim, să ne înțelegem și să devenim mai buni în domeniul în care activăm.

 

O carte care nu se încheie nicidecum odată cu ultima sa filă. Ba chiar se poate spune fără a exagera cu nimic că de-abia dincolo de paginile sale începe partea ei cea mai reală: odată cu momentul în care decidem să aplicăm ceea ce știm în teorie, adică să trăim, dar nu oricum, ci așa cum suntem noi cu adevărat și după cum ne este nouă mai bine. Cu naturalețe, simplitate și sinceritate. Fără să ne mințim nici pe noi, dar nici pe ceilalți. Doar pentru importanța clipei care merită trăită și înțeleasă pentru rostul său în viața noastră.

 

Camelia Onu este lector universitar doctor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și specialist în coaching, acreditat ANC. Cu o experiență de peste cincisprezece ani în lucrul cu tinerii, autoarea îmbină în mod armonios cursurile și seminariile uni-versitare cu sesiunile de coaching, multe dintre acestea fiind desfășurate tot cu studenții în cadrul Centrului de Învățare al UAIC.

 

Fiind foarte pasionată de domeniul relativ recent al coaching-ului, autoarea îmbină studiul în acest domeniu cu elaborarea de instrumentar specific, dând dovadă de profesionalism în ceea ce privește ascultarea activă, tactul, deblocarea clientului, scoaterea din zona de confort și identificarea contextelor limitative pentru acesta, stabilind în cadrul sesiunilor de coaching un mediu sigur, bazat pe confidențialitate deplină, comunicare și încredere.

 

Cartea poate fi achiziționată deocamdată prin comandă directă la Editura SEDCOM LIBRIS prin email (editurasedcomlibris@gmail.com) sau telefonic (0742769772) la prețul de 39,50 lei.

 

Oricât de sceptică ar fi o persoană în privința domeniului actual al dezvoltării personale, pentru nimeni nu mai este o noutate faptul că antrenamentul în orice domeniu duce la performanță și că, fără muncă, orice talent se irosește în timp.

 

Dacă am fi educați să ne folosim mai mult de 10 % din capacitățile noastre cognitive cât o face, în medie, o persoană obișnuită, în mod cert, am ajunge să fim mai fericiți, mai liniștiți, mai echilibrați și am obține rezultate mult mai bune pe toate planurile care alcătuiesc peisajul vieții noastre.
Sub aspect lingvistic, termenul de coaching provine din limba engleză, fiind împrumutat din sport, domeniu în care este folosit cu sensul specific de „antrenament”.

 

Conceptul de coaching are o istorie de aproape trei decenii, evoluția și impactul său fiind puternic influențate de succesul pe care l-a înregistrat programarea neurolingvistică în America. În prezent, coaching-ul este recunoscut ca metodă de dezvoltare personală acreditată care se bucură de rezultate excelente, ba chiar uimitoare în ceea ce privește dezvoltarea potențialului uman pe mai multe planuri.

 

Text preluat de pe pagina de facebook a autoarei, Camelia Onu, Life Coach, https://www.facebook.com/cameliaonu76

Custom Design
x