motivational-2

Coaching DE excelenta

Author:

2 septembrie 2021 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

 

 

Sau… PENTRU?

Excelența Voastră, ales cititor de aici și de acum,

Îmi permit să mi Te adresez astfel, purtat de un avânt pe care mi-l doresc nu doar de pseudo-literatură creator, ci de contribuție făptuitor în demersul reciproc de dezvoltare, devenire, clădire. Avântare.

 

Excelență, când ai fost ultima dată implicat într-un demers de coaching?

Când ți-ai propus ultima oară să obții ceva (personal, profesional, material, fizic, intelectual, emoțional, social, spiritual…) și ți-ai monitorizat calea, dobândirea?

Pe cine ți-ai alăturat, cu cine te-ai bucurat, cui inspirațional i-ai relatat și pe cine mai apoi și mai departe pe calea de urmat cu avânt ai îndrumat?

 

Excelența. DE sau PENTRU?

Precum subliniam cândva, unele prepoziții contează. Setează. Propulsează. Pe unii-i avansează, pe alții-i destabilizează. “Avântează”?

Căci puterea se află în cuvinte și chiar dincolo de ele. În verbal, paraverbal, non-verbal.

Coachingul este un demers. De mers. De acționat. De mișcat mai mult decât mintea, mâna, ochii, degetele. De avântat.

 

Excelența este mai mult decât BunăStarea, pe care am promovat-o și particular am adaptat-o. Este un alt nivel. Următorul? Ultimul? Cine știe? Căci viața-i un continuu, despre care ne place să credem că îi știm începutul, întrucât se poate să fim și declanșatori, și purtători, și martori pe cel puțin 9 luni de… formare. Însă nu-i vom ști niciodată punctul de încheiere – până și cei mai buni specialiști contemporani, jurați pe angajamentul atribuit lui Hippocrate, sunt în stare doar să ofere previziuni de timp, mai rezervate sau mai generoase, mai optimiste, până la Acel Punct.

 

Excelență, cum ai primit cele citite până aici? Ce ți-a apărut acum? Cu ce ai completa? Ce ai comenta? Hai, da, zi așa

De, sau pentru? De departe că depinde de subiectul parte interesată vizat:

PENTRU atingerea excelenței de către beneficiarul serviciului, prin ceea ce își propune să obțină și mai și reușește.

DE către furnizorul serviciului, SAC-ul ce însoțește omul de acțiune pe calea sa până la împlinire, ori care plantează sămânța, sparge gheața, zduncină carapacea, aprinde fitilul, stârnește urgia, declanșează, facilitează, potențează cu… ÎNTREBAREA!

 

Excelență, excelența…

 

Cu AVÂNT!

Ionel Androne, FACilitator de bunaSTARE

 

Custom Design
x