coaching-glob-1

Orice Coach isi are Coachul

Author:

7 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Resurse

asaDAR, fiecare…

 

…campiOM isi are propriul… COACH?

 

Parafrazarea zicerii „orice nas isi are nasul” se poate aplica si in domeniul acompanierii oricaruia dintre cei care considera ca merita, chiar vor si fac sa poata atinge un nutrit nivel de bunaSTARE.

 

Pentru ca… viata este o continua ascensiune: azi mai buni ca ieri, poate un pic mai bogati material, dar mai ales sufleteste, moral si spiritual. Tentant?

 

Asadar, pentru orice am intreprinde, am avea doua motivatii: una interna si una externa. In sistemul in care ne dezvoltam si devenim (familie, formare formala sau informala, comunitate, profesie, societate), se poate favoriza experimentarea si cultivarea cu precadere a uneia dintre cele doua. Astfel, cum ne asternem, asa dormim, iar cum stim sa deosebim bobul de neghina, asa avem si recolta…

 

In propria-mi educatie formala universitara, am intalnit la un moment dat o abordare. Cea despre „abandon, contestare si loialitate”, aplicata la optiunile fata de un context politic, de o situatie, de un episod, de o persoana, chiar. Fiecare dintre aceste alegeri, portretizata cu propriile-i consecinte specifice – costuri si beneficii.

 

Dar, cum abordam abandonul, contestarea, loialitatea? Cum, satisfacerea a trei nevoi de baza ale noastre: conectarea, competenta, controlul?

 

Iata-ma nevoit sa ma repet: cu INTREBAREA, in primul rand. Intreb si… ma intreb? Cu nuanta, cu finetea, cu atentia si cu dedicarea. Singur, sau cu cineva alaturi?

 

Unora, ne place sa credem ca stim cate ceva despre familia lui „auto-„, cu ai sai membri, printre care: -vindecarea, -educarea, -compatimirea, -sabotarea, -motivarea, -realizarea, -implinirea… Iar exemplele sunt multe.

Legendele? – Numeroase.

Povestile?  – Fantastice.

coaching-glob-2

Miracolele? – La altii.

Dar viata bate filmul, iar realitatea se asterne ca o cu totul alta poveste…

In viata aceasta, in realitatea pe care o traim si pe care ne-o construim, putem avea alaturi un facilitator de raspunsuri si directii, un manuitor al ascultarii active si al intrebarilor – un COACH. Un LIFEcoach? Un DUMBSMARTcoachinGUY? Fiecare cu propriul sau raspuns, pe limba sa…

 

Asa ca ales campiOM cititor si poate fauritor, no, hai, ce mai stai? Alege sa fii GATA… sa faci si sa desfaci, ale tale cai precum si ale altora, ca sa te mentii intr-o stare de bun faptuitor contributor! …ORICAND?

 

 

Custom Design
x