coach-maria-magdalena-blidarus

Cand apelezi la un coach?

Author:

29 martie 2012 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

 

Unii oameni vin din pura curiozitate, altii vin ca-i la moda; marea majoritate sunt trimisi de organizatia din care fac parte; mai sunt cativa care vin in urma presiunilor din partea prietenilor apropiati (coach suna mai prietenos decat psiholog).

Putini sunt insa aceia care vin cu un obiectiv clar si cu determinarea de a face schimbarile necesare pentru a obtine rezultatele dorite.

Sunt si oameni care isi dau seama ca viata pe care o traiesc “nu le apartine” dar nu stiu inca ce-si doresc cu adevarat. Si atunci apeleaza la coaching pentru a-si clarifica directia in viata. Pentru unii e suficient doar atat, altii continua procesul cu obiective punctuale si planuri de actiune aplicabile de la o sesiune la alta. Cand au ajuns la stadiul si rezultatele dorite se incheie si procesul de coaching.

Deci, cand apelezi la un coach?

Atunci cand esti pregatit sa actionezi in directia viselor si obiectivelor tale; cand esti dispus sa te vezi asa cum esti de fapt, cu partile bune si mai putin bune; cand esti gata sa risti si sa te aventurezi in necunoscut.

Pentru asta e nevoie de incredere in primul rand in proces si apoi in persoana pe care o alegi in calitate de coach.

Nu e nevoie sa stii ce este coaching-ul si cum functioneaza , cea mai simpla definitie fiind – un mijloc prin care tu sa-ti atingi obiectivele- decat daca doresti sa devi coach. Altfel, timpul investit in aceasta directie e doar o amanare a indeplinirii visurilor tale.

Daca te intrebi cum poti avea incredere in ceva ce nu cunosti iti propun sa te intrebi in schimb: daca un copil ar alege sa se nasca doar dupa ce stie ce-i viata, ce rost ar mai avea sa traiasca?

Custom Design
x