Daniela Costea

5 diferente majore dintre barbati si femei – Cum le intelegem si acceptam

Author:

4 mai 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching

 

un articol de Daniela Costea – Coach specializat în domeniul relațiilor

 

Ideea de bază a acestui articol mi-a venit după ani și ani de zile în care am observat așa de mulți oameni nefericiți în căsniciile sau relațiile lor intime, oameni cărora le este greu să-și înțeleagă partenerii și care nu reușesc să-și dea seama de ce bărbații și femeile sunt atât de diferiți, unii față de ceilalți.

Intenția mea este aceea de a-ți oferi câteva sfaturi care să te ajute să folosești aceste diferențe înnăscute în beneficiul tău și al partenerului, pentru ca să puteți crea împreună o viață în doi mai puțin stresantă și mai împlinită.

Atunci când vei aplica ceea ce citești aici în viața ta de zi cu zi, vei descoperi că bărbații și femeile POT să găsească mijloace și metode de a se înțelege unii cu ceilalți, de a se accepta și de a construi relații intime armonioase.

Ai auzit vreodată femei care se plângeau de bărbați și spuneau lucruri de genul:

“Mă înnebunește atunci când nu mă ascultă ce vorbesc cu el.”
“Nu există bărbați buni pe lumea asta.”
“Niciodată nu înțelege ce simt.”
“Prietenii lui sunt mai importanți decât mine.”
Astfel de afirmații nu îmi sunt deloc străine și chiar eu am trecut printr-o căsnicie care m-a făcut nefericită. După ce am divorțat, am continuat să merg pe același drum greșit și cu alți bărbați: nu eram capabilă să înțeleg și să accept că ei nu sunt ca și mine, că suntem foarte diferiți.

Nu am avut experiențe reușite în acest domeniu al vieții mele destul de mulți ani, dar descoperirea celor 5 diferențe majore dintre bărbați și femei, prezentate mai jos, au contribuit într-un mod semnificativ la îmbunătățirea relațiilor mele intime.
Diferența nr.1: Bărbații au tendința de a se concentra pe un singur lucru – Femeile sunt în stare să facă mai multe lucruri deodată;

Diferența nr. 2: Bărbații sunt mai focalizați pe țelurile lor în viață – Femeile se concentrează asupra relațiilor cu cei din jur;

Diferența nr. 3: De obicei, bărbaților le este greu să-și exprime emoțiile – Femeile sunt capabile să-și exprime sentimentele și emoțiile cu mai mare ușurință;

Diferența nr. 4: Bărbații trăiesc mai mult în mintea lor – Femeile ”gândesc” mai mult cu inima;

Diferența nr. 5: Cea mai mare teamă a bărbaților este aceea că nu vor reuși să realizeze obiectivele stabilite – Femeile se tem că ar putea pierde iubirea și relația cu bărbatul din viața lor sau o altă persoană importantă pentru ele.

Pentru continuarea articolului click aici.

 

 

Custom Design
x