IMagine top coach png

Interviu cu un coach – Remus Bucur

Author:

19 septembrie 2017 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Coaching,Interviuri

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.
Va invit acum sa cititi interviul cu Remus Bucur.

Care este citatul tau favorit?

Gandurile mele devin cuvinte; cuvintele devin fapte; faptele devin obiceiuri; obiceiurile devin caracter; caracterul devine destin.

Cum ai descoperit coachingul?

Am avut oportunitatea sa lucrez cu un coach la serviciu. Mi-a deschis ochii la ce se poate realiza cu coachingul si am devenit si eu coach.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

Este foarte importanta. Sunt oameni si oameni. Eu prefer o sesiune de coaching initiala de proba sa vedem cum ne potrivim si sa stabilim impreuna ce facem mai departe. Bineinteles pro bono.

Care este filozofia ta de coaching?

Clientul este perfect asa cum este el, nu are nevoie sa fie „reparat”. Asculta omul care spune povestea, nu povestea in sine.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Intuitie; Sa stie sa asculte; Sa faca zoom out pe problema; Sa stie sa observe.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Fa cat mai mult coaching, Fa cat mai mult coaching, Fa cat mai mult coaching,

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Voia sa isi schmbe jobul dar avea probleme de incredere in sine. Cand era supusa oricarui test, avea un atac de panica. Ca atare, nu reusea sa treaca prin interviuri. Am avut cateva sesiuni pana si-a dat seama ca de fapt nu e nimic in neregula cu ea, doar se preseaza singura foarte tare. Isi seta obiective foarte inalte pe care nu le putea atinge. Nu lua in considerare si drumul catre obiectivul inalt, primii pasi. Acum are o metoda de abordare a obiectivelor bazata pe pasi mici pana cand ajunge unde vrea sa ajunga.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

Eu as stabili o sesiune de proba si sa vedem daca exista chimie. Putem discuta in jurul obiectivelor mele ca si client. Ma uit la ce fel de intreabri pune (sa fie simple si care directioneaza catre actiune) si la cat de mult imi da sfaturi. Clientul are nevoie sa descopere singur „problema” iar rolul coachului este sa il acompanieze in aceasta calatorie. Cand da sfaturi, se pierde esenta coachingului.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Am inteles ca incerc sa controlez totul in jurul meu astfel incat sa iasa cum vreau eu. Ajungeam sa distrug relatiile cu oamenii din jur. Atat personal cat si la serviciu. Acum sunt ceva mai calm, respect fiecare persoana ca individ unic si cu potential nelimitat. Pe parcursul calatoriei cu coachul am facut o observatie despre mine, si anume ca totul este nou. M-am simtit de parca am gustat pentru prima data apa, am auzit pentru prima data sunete, am vazut pentru prima data.

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Fun : )

 

Custom Design
x