Camelia Onu

Interviu cu Camelia Onu – Life Coach

Author:

28 October 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Interviews

 

Seria „Interviu cu un coach” este destinata clientilor care doresc sa-si cunoasca mai bine coachul inainte sa lucreze cu el, coachilor in formare precum si celor care practica deja coachingul in cazul in care doresc sa invete cate ceva din experienta altor coachi.

Va invit acum sa cititi interviul cu Camelia Onu.

Care este citatul tau favorit?

”Lumea nu-i a celor care pot, ci a celor care vor” (Goethe).

Cum ai descoperit coachingul?

Am descoperit coachingul la scoala fiicei mele, unde un coach a fost invitat sa ne faca educatie parentala; din momentul in care am vazut prezentarea, fiind specialist in educatie, m-am si imaginat cum as putea-o completa, ce as face diferit etc. Ajunsa acasa, am cautat imediat informatii pe internet despre coaching si am hotarat ca e musai sa fac si eu asta. Pe parcursul formarii mele ca si coach am descoperit ca, nu numai ca mi se potriveste ca o manusa, dar, mai mult decat atat, coachingul e una dintre activitatile profesionale care ma implineste.

Cat de importanta este potrivirea (chimia) dintre client si coach?

O consider extrem de importanta deoarece duce la o buna colaborare coach-client, in lipsa ei (si spun asta din experienta cu clientii de pana acum), obtinandu-se rezultate palpabile, insa cu un consum (cel putin) dublu de energie si timp.

Care sunt cele mai importante trei calităti ale unui coach?

Empatia, comunicarea, ascultarea.

Care sunt cele trei sfaturi pe care le-ai da unui coach la inceput de drum?

Sa exerseze, sa-si ia in serios permanenta desavarsire profesionala si sa nu renunte!

Povesteste pe scurt despre un client al tau care a obţinut rezultate extraordinare in urma sesiunilor de coaching.

Imi vine in minte o persoana cu care am lucrat mult (in jur de 14 sesiuni), care a venit la mine cu o incalceala de probleme pe toate planurile, in care a reusit intr-un final sa-si faca ordine, client care imi mai trimite si acum (la doua luni de la finalizarea demersului de coaching) mesaje de multumire, in care imi spune ca i-am schimbat viata, ca am facut-o sa se aprecieze si sa-si doreasca sa lupte; si-mi mai spune ca eu sunt facuta sa fiu coach.

Care sunt criteriile de selectie a unui coach pe care le-ai recomanda unui potential client, atunci cand isi cauta un coach cu care sa lucreze?

I-as recomanda sa caute un coach cu o formare solida in domeniul coachingului, care sa fie o persoana serioasa, careia sa-i placa sa lucreze cu oamenii.

Care este/a fost impactul coachingului in viata ta?

Coachingul m-a schimbat mult, m-a facut sa privesc lucrurile dintr-o alta perspectiva, sa-mi schimb atitudinea fata de situatiile din jur, sa ma accept si sa ma impac cu mine. Imi vine in minte acum un workshop la care am participat asta-vara, in cadrul caruia, trainerul, care era si coach, si-a incheiat prezentarea cu urmatoarele cuvinte: ”Daca ar fi sa va dau un sfat, ar fi acesta: Iarta-te! Apoi, iarta-i pe cei care ti-au facut rau… si dupa aceea pe restul!”  Cam asa se intampla si in urma unui demers de coaching!

Dacă ar fi sa concentrezi tot ceea ce crezi despre coaching intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Transformare.

Cum crezi ca va evolua piata de coaching in România, in următorii 3 – 5 ani?

Cred ca piata de coaching din Romania va avea un trend ascendent deoarece, fiind orientat spre dezvoltarea personala si avand la baza valori general-umane, coachingul inlesneste adaptarea si integrarea in aceasta lume aflata intr-o continua schimbare, in care cadrele si practicile traditionale nu mai sunt de ajuns.

Mai multe despre Camelia Onu aici.

Custom Design
x